https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2020

Χτένια με κρέμα αγκινάρας, bacon θαλάσσης & σμέουρα

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια40m
εκτελεση47m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για τα χτένια
1
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (30-35 cm) να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 20 ml ελαιόλαδο.
2
Όταν αρχίσει να καπνίζει το λάδι βάζουμε τα χτένια, αφού πρώτα τα έχουμε πουδράρει με season pepper φύκια λεμόνι.
3
Σοτάρουμε για 1.5 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
4
Μόλις πιάσουν την επιθυμητή κρούστα αποσύρουμε & καρυκεύουμε με αλάτι & πούδρα dulce.
Για την κρέμα αγκινάρας
1
Σε μπλέντερ βάζουμε 120 γραμμάρια κρέμα αγκινάρας, το χυμό λεμόνι και το μελάνι σουπιάς.
2
Χτυπάμε καλά για 2 με 3 λεπτά.
3
Προσθέτουμε 80 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη.
Για την πίκλα ρέβας
1
Καθαρίζουμε τη ρέβα και σ’ ένα μαντολίνο κόβουμε λεπτές φέτες κατά μήκος και μετά σε λεπτές λωρίδες.
Για το πικλόζουμο
1
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
2
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ξύδι φραμπουάζ, ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το καυτό νερό στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
4
Ρίχνουμε το ζεστό υγρό στην κομμένη ρέβα
5
Όταν κρυώσει είναι έτοιμο.
6
Αν μείνει και μια μέρα είναι ακόμη καλύτερο.
7
Κρατάει 2 εβδομάδες.
Για το τραγανό seaweed bacon
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε το seaweed bacon για 20 λεπτά.
Στήσιμο
1
Βάζουμε 10 γραμμάρια αγκινάρας στην αριστερή μεριά του πιάτου και μ’ ένα σπατουλάκι τραβάμε παράλληλα με τις γραμμές του πιάτου.
2
Στήνουμε τα χτένια σε σχήμα σταυρού με απόσταση.
3
Δίπλα από κάθε χτένι βάζουμε μια τούφα πίκλα ρέβας και τραγανές νιφάδες ρυζιού.
4
Πάνω από κάθε χτένι βάζουμε ζελέ κρασιού Passito.
5
Σε 3 σημεία του πιάτου, τοποθετούμε μουστάρδα φραμπουάζ και κάπου στο κέντρο τα τραγανά seaweed bacon.
6
Διακοσμούμε με φύτρες και φύλλα μουστάρδας.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Άγγελος Ρημάδης για την συνταγή και το Mangiare Gastro Bar για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE