Οκτώβριος 2017
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια25m
εκτελεση30m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Βράζουμε τις φακές beluga σε ζωμό λαχανικών περίπου 22-25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2
Στη συνέχεια βράζουμε και το φαγόπυρο για 30 λεπτά σε ζωμό λαχανικών και το κρυώνουμε και αυτό.
3
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκουμπρί που το έχουμε κόψει σε καρεδάκια.
4
Μόλις σοταριστεί ανακατεύουμε μαζί με το φαγόπυρο και τη φακή, προσθέτοντας και τη vinaigrette που έχουμε φτιάξει .
5
Στη συνέχεια σ’ ένα πιάτο τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ντομάτα από κάτω και μ’ ένα τσέρκι στήνουμε το πιάτο.
6
Στο τελείωμα, προσθέτουμε τις πέρλες με λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
7
Για το vinaigrette, χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι balsamico, το αλάτι, το fruit pepper πορτοκάλι, τις σταγόνες από πουρέ πορτοκάλι, τη σάλτσα πράσινης μουστάρδας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.



Ευχαριστούμε,
τον chef Τσούκαλης Αποστόλης για την συνταγή και το Ζύθος – Ντορέ για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•30m
Αύγουστος 2017
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•20m
Ιούνιος 2017
Ταρτάρ μόσχου φιλέτο γάλακτος κονσομέ βοδινού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•45m
Απρίλιος 2017
Πατέ από συκώτι πεσκανδρίτσας με καραμελωμένα κρεμμύδια
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•2h & 5m
Φεβρουάριος 2017
Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με τριλογία πουρέ λαχανικών και σάλτσα gravy
διαβαστε τη συνταγη