https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Οκτώβριος 2017

Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια25m
εκτελεση30m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Βράζουμε τις φακές beluga σε ζωμό λαχανικών περίπου 22-25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2
Στη συνέχεια βράζουμε και το φαγόπυρο για 30 λεπτά σε ζωμό λαχανικών και το κρυώνουμε και αυτό.
3
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκουμπρί που το έχουμε κόψει σε καρεδάκια.
4
Μόλις σοταριστεί ανακατεύουμε μαζί με το φαγόπυρο και τη φακή, προσθέτοντας και τη vinaigrette που έχουμε φτιάξει .
5
Στη συνέχεια σ’ ένα πιάτο τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ντομάτα από κάτω και μ’ ένα τσέρκι στήνουμε το πιάτο.
6
Στο τελείωμα, προσθέτουμε τις πέρλες με λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
7
Για το vinaigrette, χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι balsamico, το αλάτι, το fruit pepper πορτοκάλι, τις σταγόνες από πουρέ πορτοκάλι, τη σάλτσα πράσινης μουστάρδας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Τσούκαλης Αποστόλης για την συνταγή και το Ζύθος – Ντορέ για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE