https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Αύγουστος 2019

Foie gras, raspberry crispy rice & caramelized apples

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 15m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για το foie gras
1
Σε αντικολλητικό τηγάνι με το 1/5 της ποσότητας του κραμβέλαιου ροδίζουμε από τις δύο πλευρές τις φέτες του foie gras.
2
Ψήνουμε στο φούρνο στους 185 βαθμούς για 5 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα φρούτα με τους ξηρούς καρπούς
1
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
2
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και τους ξηρούς καρπούς μαζί με το υπόλοιπο κραμβέλαιο.
3
Όταν μαραθούν αρκετά πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
4
Σβήνουμε με το κονιάκ.
5
Προσθέτουμε σάλτσας gravy και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά.
Για το κύλινδρο της πατ μπριζέ
1
Φέρνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
2
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με το εξάρτημα του φτερού και προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό.
3
Μόλις γίνουν ένα ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και φυλάσσουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
4
Μετά απλώνουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 10 εκατοστών πλάτους και τυλίγουμε σε κύλινδρο.
5
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
6
Αφού ψηθεί, “βαπτίζουμε” στο mix φρούτων του δάσους.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιώργος Καμπάκης για την συνταγή και το Kappa Resort Restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE