Αύγουστος 2019
Foie gras, raspberry crispy rice & caramelized apples
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 15m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
Για το foie gras
1
Σε αντικολλητικό τηγάνι με το 1/5 της ποσότητας του κραμβέλαιου ροδίζουμε από τις δύο πλευρές τις φέτες του foie gras.
2
Ψήνουμε στο φούρνο στους 185 βαθμούς για 5 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα φρούτα με τους ξηρούς καρπούς
1
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
2
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και τους ξηρούς καρπούς μαζί με το υπόλοιπο κραμβέλαιο.
3
Όταν μαραθούν αρκετά πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
4
Σβήνουμε με το κονιάκ.
5
Προσθέτουμε σάλτσας gravy και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά.
Για το κύλινδρο της πατ μπριζέ
1
Φέρνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
2
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με το εξάρτημα του φτερού και προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό.
3
Μόλις γίνουν ένα ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και φυλάσσουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
4
Μετά απλώνουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 10 εκατοστών πλάτους και τυλίγουμε σε κύλινδρο.
5
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
6
Αφού ψηθεί, “βαπτίζουμε” στο mix φρούτων του δάσους.



Ευχαριστούμε,
τον chef Γιώργος Καμπάκης για την συνταγή και το Kappa Resort Restaurant για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•22m
Ιούλιος 2019
Sea World
Λαβράκι με ταλιατέλα φυκιού, bisque οστρακοειδών, τραγανό κροστίνι και αφρό αυγολέμονου
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•35m
Ιούνιος 2019
Καλαμάρι γεμιστό με φαγόπυρο & πουρέ μαύρης φακής
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•30m
Μάιος 2019
Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•40m
Απρίλιος 2019
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio
διαβαστε τη συνταγη