Ιούνιος 2019
Καλαμάρι γεμιστό με φαγόπυρο & πουρέ μαύρης φακής
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια25m
εκτελεση35m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Σε 500ml αλατισμένο νερό βράζουμε το φαγόπυρο για 5 λεπτά μαζί με το γλυκάνισο και το λεμονόχορτο.
2
Σβήνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
3
Αφού φουσκώσει και κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τις λιαστές τομάτες.
4
Γεμίζουμε το καλαμάρι και το ραντίζουμε με το spice oil πράσινα βότανα σκόρδο.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 6 λεπτά ή εναλλακτικά στο grill.
6
Βράζουμε τη φακή, την πολτοποιούμε και την περνάμε από σίτα.
7
Δένουμε με το βούτυρο και αρωματίζουμε με το λάδι αστακού.
8
Σερβίρουμε και διακοσμούμε με bouquet garni.



Ευχαριστούμε,
τον chef Χρήστος Γκρέμος για την συνταγή και το Kalamatianos Seafood Restaurant για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•30m
Μάιος 2019
Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•40m
Απρίλιος 2019
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 20m
Μάρτιος 2019
Paccheri γεμιστό με κουνέλι στιφάδο και κρέμα παρμεζάνας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 20m
Φεβρουάριος 2019
Φασόλια Αζτέκων με κοτόπουλο & χούμους παντζαριού
διαβαστε τη συνταγη