Ιούλιος 2019
Sea World
Λαβράκι με ταλιατέλα φυκιού, bisque οστρακοειδών, τραγανό κροστίνι και αφρό αυγολέμονου
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια15m
εκτελεση22m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
Για τη σάλτσα
1
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι δίνουμε μια βράση στο νερό.
2
Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να δέσει.
Για το ψάρι
1
Φιλετάρουμε το λαβράκι και το ξεκοκκαλίζουμε.
2
Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι μας 25 γραμμάρια ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε για 1 λεπτό τα φιλέτα μας. Αρχικά με την πέτσα κάτω πιέζοντας ελαφρώς και στη συνέχεια γυρνάμε το φιλέτο μας προσεχτικά και το τηγανίζουμε για άλλο 1 λεπτό.
Για τα φύκια
1
Βάζουμε πάνω στη φωτιά 1 κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο νερό τα φύκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά
3
Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για 30 δευτερόλεπτα.
Για το κροστίνι
1
Κόβουμε από την μπαγκέτα μας 2 λεπτές φέτες, τις αρωματίζουμε με ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και αλάτι και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Για τον αφρό αυγολέμονου
1
Βάζουμε το αυγό σε μια μπασίνα και το χτυπάμε…Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμόνι μαζί με το ζωμό ψαριού ανακατεύοντας το μείγμα μας…Στη συνέχεια βάζουμε όλο μας το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και μόλις φτάσει στους 65 με 70 βαθμούς Κελσίου το ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με φουέ μέχρι να αφρίσει.
Για το σερβίρισμα
1
Μόλις στήσουμε το πιάτο μας αρωματίζουμε από πάνω με λάδι αστακού.



Ευχαριστούμε,
τον chef Άκης Στεφανίδης για την συνταγή και το Kokkinos Restaurant για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•35m
Ιούνιος 2019
Καλαμάρι γεμιστό με φαγόπυρο & πουρέ μαύρης φακής
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Μάιος 2019
Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•40m
Απρίλιος 2019
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 20m
Μάρτιος 2019
Paccheri γεμιστό με κουνέλι στιφάδο και κρέμα παρμεζάνας
διαβαστε τη συνταγη