https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2019

Sea World

Λαβράκι με ταλιατέλα φυκιού, bisque οστρακοειδών, τραγανό κροστίνι και αφρό αυγολέμονου

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια15m
εκτελεση22m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Για τη σάλτσα
1
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι δίνουμε μια βράση στο νερό.
2
Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να δέσει.
Για το ψάρι
1
Φιλετάρουμε το λαβράκι και το ξεκοκκαλίζουμε.
2
Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι μας 25 γραμμάρια ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε για 1 λεπτό τα φιλέτα μας. Αρχικά με την πέτσα κάτω πιέζοντας ελαφρώς και στη συνέχεια γυρνάμε το φιλέτο μας προσεχτικά και το τηγανίζουμε για άλλο 1 λεπτό.
Για τα φύκια
1
Βάζουμε πάνω στη φωτιά 1 κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο νερό τα φύκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά
3
Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για 30 δευτερόλεπτα.
Για το κροστίνι
1
Κόβουμε από την μπαγκέτα μας 2 λεπτές φέτες, τις αρωματίζουμε με ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και αλάτι και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Για τον αφρό αυγολέμονου
1
Βάζουμε το αυγό σε μια μπασίνα και το χτυπάμε…Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμόνι μαζί με το ζωμό ψαριού ανακατεύοντας το μείγμα μας…Στη συνέχεια βάζουμε όλο μας το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και μόλις φτάσει στους 65 με 70 βαθμούς Κελσίου το ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με φουέ μέχρι να αφρίσει.
Για το σερβίρισμα
1
Μόλις στήσουμε το πιάτο μας αρωματίζουμε από πάνω με λάδι αστακού.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Άκης Στεφανίδης για την συνταγή και το Kokkinos Restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE