https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2022

Glam duck

Φιλέτο πάπιας με πουρέ γλυκοκολοκύθας, πέρλες μάνγκο και σάλτσα gravy

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h & 20m
εκτελεση1h & 23m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για τη σάλτσα (500 γραμμάρια gel ζωμός)
1
Χρησιμοποιούμε 2 κιλά κόκκαλα πάπιας, 2 λευκά κρεμμύδια με τη φλούδα τους, 1 καρότο με τη φλούδα,1 τεμάχιο πράσο, 1 σέλινο, 2 τεμάχια δάφνη, 4 κλωναράκια δεντρολίβανο, 4 κλωναράκια θυμάρι, 10 τεμάχια κόκκους πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και 400 ml σάλτσα gravy.
2
Το αφήνουμε να βράσει για 1.5 ώρα.
Για το φιλέτο πάπιας
1
Καθαρίζουμε και μεριδοποιούμε το φιλέτο μας, μαρινάροντας το με 5 spices.
2
Σοτάρουμε το φιλέτο μας στους 180οC.
3
Αρωζάρουμε με βούτυρο, δεντρολίβανο και σκόρδο, μέχρι να φτάσει στους 52οC.
4
Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.
Για τα καρότα
1
Μπλανσάρουμε για 1.5 λεπτό και τα κρυώνουμε σε πάγο.
2
Αρωματίζουμε με βούτυρο, θυμάρι και cacao pepper.
Για την κρέμα γλυκοκολοκύθας
1
Παίρνουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας και την αραιώνουμε με ζωμό λαχανικών και αρωματικό βούτυρο από θυμάρι.
Στήσιμο πιάτου
1
Κόβουμε το φιλέτο πάπιας σε 2 τεμάχια των 80 γραμμαρίων.
2
Προσθέτουμε 2 κενέλ πουρέ γλυκοκολοκύθας και dots περιμετρικά στο πιάτο μας.
3
Τοποθετούμε τα καρότα πάνω στον πουρέ μας, μαζί και το τηγανητό κρεμμύδι.
4
Τοποθετούμε τις πέρλες μάνγκο στο φιλέτο μας.
5
Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα που δημιουργήσαμε στην αρχή.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Κωνσταντίνος Ακούρος για την συνταγή και το SNOB Athens για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE