https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Οκτώβριος 2022

Pork job

Iberico secreto μαριναρισμένο σε σάλτσα σόγιας - μαύρου πιπεριού, πουρέ γλυκοπατάτας και pergamena di pane

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια12h
εκτελεση13h
μεριδες5

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε το iberico secreto με σάλτσα soya & black pepper κι έπειτα το κάνουμε vacuum και το μαγειρεύουμε στο roner για 12 ώρες στους 68 βαθμούς.
2
Όταν το βγάλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, τα περνάμε από καυτό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με λίγο κονιάκ.
3
Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και την υπόλοιπη σάλτσα soya & black pepper.
4
Το αφήνουμε να γλασάρει και στο τέλος προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο.
5
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
6
Ρίχνουμε τα κομμάτια σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το νερό, και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.
7
Αφαιρούμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με το μύλο του πουρέ.
8
Προσθέτουμε όσο κρεμά γάλακτος θέλουμε, έτσι ώστε να έχουμε την επιθυμητή υφή.
9
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
10
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το crumble soya-wasabi πάνω στο iberico secreto, και δίπλα βάζουμε τον πουρέ γλυκοπατάτα.
11
Στολίζουμε από πάνω με τα pergamena di pane με ενεργό άνθρακα.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Τάσος Χατζηπαναγιώτου για την συνταγή και το Neon για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE