https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Οκτώβριος 2021

Gravlax emotions

Gravlax σολομός με πούδρα παντζαριού, αλμυρό παγωτό πράσινο μήλο, χαβιάρι απο lime και σάλτσα πράσινης μουστάρδας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 10m
μεριδες3

υλικα

εκτελεση

Για τον σολομό Gravlax
1
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε στο vacuum.
2
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
3
Για το παγωτό πράσινο μήλο
1
Βράζουμε τα πράσινα μήλα με τη ζάχαρη και το ξύδι βερίκοκο. Ύστερα τα πολτοποιούμε.
2
Σε μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους μαζί με το βούτυρο και τα παστεριώνουμε μέχρι να φτάσουν τους 80 βαθμούς Κελσίου.
3
Αφού φτάσουν στους 80 βαθμούς ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο pacojet.
4
Τέλος, βάζουμε στην κατάψυξη.
Για το χαβιάρι lime
1
Βράζουμε το χυμό μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το alginate.
2
Τα βάζουμε σε ένα τάπερ και τα περνάμε από vaccum.
3
Το αφήνουμε για μια μέρα στο ψυγείο.
4
Σε ένα άλλο τάπερ δημιουργούμε ένα μείγμα με νερό και calcic.
5
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και σφαιροποιούμε.
Για τo χώμα ελαιόλαδου
1
Τοποθετούμε τα υλικά στο μούλτι και μέχρι να γίνουν μια μάζα.
2
Το αποθηκεύουμε σε ξηρό μέρος.
Για τον αφρό θυμάρι
1
Κάνουμε ένα infusion με το νερό και θυμάρι.
2
Το σουρώνουμε και προσθέτουμε την Soy Lcithin. Τα δίνουμε μια βράση.
3
Τέλος, μπλεντάρουμε και παίρνουμε τον αφρό.
Για την πίκλα πεπόνι
1
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξύδι Kalamansi, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
2
Τα δίνουμε μια βράση και προσθέτουμε μέσα το πεπόνι και το αφήνουμε για 2 ώρες.
Για τη σάλτα πράσινης μουστάρδας
1
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί.
Στήσιμο πιάτου
1
Πανάρουμε το πάνω μέρος του σολομού με πούδρα παντζάρι.
2
Τοποθετούμε τα υλικά στο πιάτο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Χρήστος Δάσκαλος για την συνταγή και το Les Zazous για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE