Ιανουάριος 2020
Hangover brunch
Φοκάτσια με πανσέτα μπρεζέ, αυγά παναρισμένα με chimichurri, chips γλυκοπατάτας και μεσογειακή πικάντικη κρέμα
κατηγοριαbrunch
προετοιμασια3h
εκτελεση3h & 10m
μεριδες7
υλικα
εκτελεση
Για την πανσέτα μπρεζέ
1
Τοποθετούμε την πανσέτα με όλα τα υλικά της σε ένα βαθύ σκεύος σκεπασμένο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
2
Αφαιρούμε το σκεύος, περνάμε τη σάλτσα από σινουάρ και την κρατάμε για να την χρησιμοποιήσουμε για το τελείωμα στο πιάτο μας.
3
Μεριδοποιούμε την πανσέτα μας σε 100 γραμμάρια τη μερίδα.
Για τη φοκάτσια
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
2
Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30-40 λεπτά έως ότου διπλασιαστεί.
3
Φτιάχνουμε μερίδες των 120 γραμμαρίων.
4
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για τα αβγά
1
Βράζουμε για 4.5 λεπτά τα αβγά.
2
Τα παγώνουμε ακαριάια.
3
Βάζουμε σε μπολ ένα αβγό, σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο το πάναρισμα chimicurri.
4
Περνάμε τα αβγά 2 φορές για να τα πανάρουμε καλά.
Για τα chips γλυκοπατάτας
1
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα.
2
Περνάμε τα κομμάτια από το spicemix vadouvan και τα τηγανίζουμε.
Για το σερβίρισμα
1
Βάζουμε την κρέμα μεσογειακή πικάντικη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να την τοποθετήσουμε πάνω στη φοκάτσια.
2
Στήνουμε το πιάτο και στο τέλος βάζουμε fleur de sel, season pepper σκόρδο κρεμμύδια εσαλότ και τη σάλτσα που έχουμε πάρει από την πανσέτα.



Ευχαριστούμε,
τον chef Βασίλης Γεωγλέρης για την συνταγή και το Warehouse Edge για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
brunch•40h & 5m
Δεκέμβριος 2019
Tartare από black angus με colatura di alici
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
brunch•6h & 5m
Νοέμβριος 2019
Monastero
Ενα ιδιαίτερο ορεκτικό με χταπόδι, καλαμάρι και πατατοσαλάτα με pesto cetarese και colatura di alici
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
brunch•20m
Οκτώβριος 2019
Λαβράκι με scallops & τρούφα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
brunch•1h & 7m
Σεπτέμβριος 2019
Ψαρονέφρι με κρέμα κολοκύθας & καπνιστή κρέμα τυριών
διαβαστε τη συνταγη