https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2019

Monastero

Ενα ιδιαίτερο ορεκτικό με χταπόδι, καλαμάρι και πατατοσαλάτα με pesto cetarese και colatura di alici

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια6h
εκτελεση6h & 5m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

1
Βράζουμε την πατάτα καρέ και σουρώνουμε να κρυώσει.
2
Προσθέτουμε σε μια μπασίνα πέστο cetarese, colatura di alici, σπόρους ελιάς, κορνισόνς, κάπαρη με κοτσάνι και τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού.
3
Βράζουμε σε sous vide στους 80°C για 6 ώρες.
4
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το aceto balsamico με γεύση σύκο μέχρι να συμπυκνωθεί.
5
Μόλις γίνει σάλτσα, γλασάρουμε το χταπόδι και το καίμε με φλόγιστρο.
6
Κόβουμε στα 3 ένα καλαμάρι, χαράζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
7
Προσθέτουμε πέστο βασιλικού με λεμόνι, αλάτι, ξύσμα lime και season pepper φύκια λεμόνι.
8
Μαρινάρουμε σε μια μπασίνα το friarelli με αρωματικά, season pepper φύκια λεμόνι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, 20 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι kalamansi.
9
Ενσωματώνουμε 60 ml χυμό λεμονιού και 30 ml ξύδι kalamansi σε 270 ml ελαιόλαδο.
10
Ενσωματώνουμε 60 ml aceto balsamico με σύκο σε 180 ml ελαιόλαδο.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Βαγγέλης Ταμήλιας για την συνταγή και το Τάκος για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE