Νοέμβριος 2019
Monastero
Ενα ιδιαίτερο ορεκτικό με χταπόδι, καλαμάρι και πατατοσαλάτα με pesto cetarese και colatura di alici
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια6h
εκτελεση6h & 5m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
1
Βράζουμε την πατάτα καρέ και σουρώνουμε να κρυώσει.
2
Προσθέτουμε σε μια μπασίνα πέστο cetarese, colatura di alici, σπόρους ελιάς, κορνισόνς, κάπαρη με κοτσάνι και τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού.
3
Βράζουμε σε sous vide στους 80°C για 6 ώρες.
4
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το aceto balsamico με γεύση σύκο μέχρι να συμπυκνωθεί.
5
Μόλις γίνει σάλτσα, γλασάρουμε το χταπόδι και το καίμε με φλόγιστρο.
6
Κόβουμε στα 3 ένα καλαμάρι, χαράζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
7
Προσθέτουμε πέστο βασιλικού με λεμόνι, αλάτι, ξύσμα lime και season pepper φύκια λεμόνι.
8
Μαρινάρουμε σε μια μπασίνα το friarelli με αρωματικά, season pepper φύκια λεμόνι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, 20 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι kalamansi.
9
Ενσωματώνουμε 60 ml χυμό λεμονιού και 30 ml ξύδι kalamansi σε 270 ml ελαιόλαδο.
10
Ενσωματώνουμε 60 ml aceto balsamico με σύκο σε 180 ml ελαιόλαδο.



Ευχαριστούμε,
τον chef Βαγγέλης Ταμήλιας για την συνταγή και το Τάκος για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•20m
Οκτώβριος 2019
Λαβράκι με scallops & τρούφα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•1h & 7m
Σεπτέμβριος 2019
Ψαρονέφρι με κρέμα κολοκύθας & καπνιστή κρέμα τυριών
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•1h & 15m
Αύγουστος 2019
Foie gras, raspberry crispy rice & caramelized apples
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•22m
Ιούλιος 2019
Sea World
Λαβράκι με ταλιατέλα φυκιού, bisque οστρακοειδών, τραγανό κροστίνι και αφρό αυγολέμονου
διαβαστε τη συνταγη