https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2021

I sea beef

Ενα surf 'n'turf πιάτο με μοσχαρίσιο φιλέτο, γαρίδες, dots απο κρέμα σπαραγγιού και μια ιδιαίτερη σάλτσα BBQ

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση32m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για την κρέμα σπαραγγιού
1
Βάζουμε στο blender 100 gr πράσινα σπαράγγια μαζί με την κράμα τυριού και χτυπάμε.
2
Τέλος, προσθέτουμε την πούδρα από σπανάκι για έξτρα χρώμα.
Για τις γαρίδες
1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι.
2
Τις ανοίγουμε από πάνω σε σχήμα πεταλούδας, αλατίζουμε και καρυκεύουμε με το Season pepper σκόρδο – κρεμμύδι (εσαλότ).
3
Μπλεντάρουμε τα seaweed chips το κάθε χρώμα ξεχωριστά και πανάρουμε τις γαρίδες. Σε αλεύρι, αυγό και εν συνεχεία στα chips.
4
Τέλος, τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο περίπου για 2 λεπτά.
Για τo μοσχαρίσιο φιλέτο
1
Αφήνουμε το κρέας για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου αφού πρώτα το καρυκεύσουμε με season pepper σκόρδο – κρεμμύδι (εσαλότ) και αλάτι.
2
Το περνάμε από την σχάρα για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε για 7 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη σάλτσα
1
Τοποθετούμε την κινέζικη BBQ μαζί με το bisque και τον ζωμό κότας σε ένα τηγανάκι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.
Στήσιμο πιάτου
1
Βάζουμε την σάλτσα στο κέντρο του πιάτου και κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια.
2
Τοποθετούμε το φιλέτο ακριβώς πάνω από τη σάλτσα και τις γαρίδες περιμετρικά καθώς και τα dots από τη κρέμα σπαραγγιού.
3
Στο τέλος στολίζουμε με τραγανά φύλλα κάπαρης.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Νικόλαος Θεμιστοκλέους για την συνταγή και το Σβούρα για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE