https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2018

Κοτόπουλο Tikka Masala με Basmati και sauce γιαουρτιού

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση25m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Για το ρύζι Basmati
1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστυκιού και το ρύζι Basmati.
2
Σβήνουμε με κρασί.
3
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει.
Για τα σουβλάκια
1
Μαρινάρουμε τα φιλέτα με το piri piri.
2
Τα περνάμε μαζί με την πεπερονάτα στα ξυλάκια και τα σβήνουμε σε δυνατή φωτιά.
Για το dressing Tikka masala
1
Σε μπασίνα βάζουμε την ινδική πάστα Tikka masala, την κρέμα γάλακτος και λίγο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη sauce γιαουρτιού
1
Σε μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα από lime, λίγο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
1
Διακοσμούμε το πιάτο με dressing Tikka masala, φρέσκο κόλιανδρο, δάκρυα κόκκινης και κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ελευθέριος Καρκαλής για την συνταγή και το Τοίχο Τοίχο για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE