Φεβρουάριος 2018
Κοτόπουλο Tikka Masala με Basmati και sauce γιαουρτιού
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση25m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
Για το ρύζι Basmati
1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστυκιού και το ρύζι Basmati.
2
Σβήνουμε με κρασί.
3
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει.
Για τα σουβλάκια
1
Μαρινάρουμε τα φιλέτα με το piri piri.
2
Τα περνάμε μαζί με την πεπερονάτα στα ξυλάκια και τα σβήνουμε σε δυνατή φωτιά.
Για το dressing Tikka masala
1
Σε μπασίνα βάζουμε την ινδική πάστα Tikka masala, την κρέμα γάλακτος και λίγο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη sauce γιαουρτιού
1
Σε μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα από lime, λίγο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
1
Διακοσμούμε το πιάτο με dressing Tikka masala, φρέσκο κόλιανδρο, δάκρυα κόκκινης και κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς.



Ευχαριστούμε,
τον chef Ελευθέριος Καρκαλής για την συνταγή και το Τοίχο Τοίχο για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•35m
Ιανουάριος 2018
Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φοντί παρμεζάνας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Δεκέμβριος 2017
Tripoline με ροφό σε σάλτσα ρόκας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Οκτώβριος 2017
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Αύγουστος 2017
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι
διαβαστε τη συνταγη