https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2017

Tripoline με ροφό σε σάλτσα ρόκας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια25m
εκτελεση30m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Για τη σάλτσα ρόκας, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
2
Προσθέτουμε τα τσίλι σε ροδέλες και το σκόρδο και μετά τα φύλλα ρόκας, τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε για 2 λεπτά έως ότου μαραθούν. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει.
3
Τελειώνουμε προσθέτοντας το πέστο λεμόνι και την κρέμα ρόκας.
4
Πολτοποιούμε και περνάμε από μια σίτα για να δώσουμε βελούδινη υφή στη σάλτσα μας.
5
Βράζουμε την πάστα Tripoline σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και στραγγίζουμε.
6
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια ροφού, βάζοντας season pepper φύκια λεμόνι και αλάτι Δανίας, προσθέτουμε τη σάλτσα ρόκας και αφήνουμε για 1 λεπτό και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα Tripoline και ανακατεύουμε ελαφρά.
7
Σερβίρουμε το ζυμαρικό πάνω στη σάλτσα ρόκας, τοποθετούμε τα κομμάτια ροφού περιμετρικά, πουδράρουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού και ρίχνουμε το μοσχολέμονο.Για τη σάλτσα ρόκας
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Συρίδης Βαγγέλης για την συνταγή και το Βρεγμένη Γάτα για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE