Δεκέμβριος 2017
Tripoline με ροφό σε σάλτσα ρόκας
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια25m
εκτελεση30m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Για τη σάλτσα ρόκας, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
2
Προσθέτουμε τα τσίλι σε ροδέλες και το σκόρδο και μετά τα φύλλα ρόκας, τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε για 2 λεπτά έως ότου μαραθούν. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει.
3
Τελειώνουμε προσθέτοντας το πέστο λεμόνι και την κρέμα ρόκας.
4
Πολτοποιούμε και περνάμε από μια σίτα για να δώσουμε βελούδινη υφή στη σάλτσα μας.
5
Βράζουμε την πάστα Tripoline σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και στραγγίζουμε.
6
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια ροφού, βάζοντας season pepper φύκια λεμόνι και αλάτι Δανίας, προσθέτουμε τη σάλτσα ρόκας και αφήνουμε για 1 λεπτό και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα Tripoline και ανακατεύουμε ελαφρά.
7
Σερβίρουμε το ζυμαρικό πάνω στη σάλτσα ρόκας, τοποθετούμε τα κομμάτια ροφού περιμετρικά, πουδράρουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού και ρίχνουμε το μοσχολέμονο.Για τη σάλτσα ρόκας



Ευχαριστούμε,
τον chef Συρίδης Βαγγέλης για την συνταγή και το Βρεγμένη Γάτα για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•30m
Οκτώβριος 2017
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Αύγουστος 2017
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•20m
Ιούνιος 2017
Ταρτάρ μόσχου φιλέτο γάλακτος κονσομέ βοδινού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•45m
Απρίλιος 2017
Πατέ από συκώτι πεσκανδρίτσας με καραμελωμένα κρεμμύδια
διαβαστε τη συνταγη