Ιανουάριος 2018
Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φοντί παρμεζάνας
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση35m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Σοτάρουμε το ριζότο με τα μανιτάρια champignon και την ποικιλία 8 είδη μανιταριών trifolati.
2
Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κότας που έχουμε ζεστάνει.
3
Αφού βράσει το ριζότο, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι λευκής τρούφας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα για να δέσει και μόλις λιώσει το βούτυρο είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
4
Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε ένα τσέρκι, το γεμίζουμε με το ριζότο και στη μέση κάνουμε μια “φωλιά”. Εκεί βάζουμε την κρέμα παρμεζάνας. Κλείνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ριζότο. Αφαιρούμε το τσέρκι κι έτοιμο το πιάτο μας.
5
Διακοσμούμε το πιάτο με άνθη λουλουδιών και σερβίρουμε.



Ευχαριστούμε,
τον chef Σοφία Τεμιρτζόγλου για την συνταγή και το Μαστίχα για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•30m
Δεκέμβριος 2017
Tripoline με ροφό σε σάλτσα ρόκας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Οκτώβριος 2017
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•30m
Αύγουστος 2017
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•20m
Ιούνιος 2017
Ταρτάρ μόσχου φιλέτο γάλακτος κονσομέ βοδινού
διαβαστε τη συνταγη