https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιανουάριος 2018

Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φοντί παρμεζάνας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση35m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Σοτάρουμε το ριζότο με τα μανιτάρια champignon και την ποικιλία 8 είδη μανιταριών trifolati.
2
Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κότας που έχουμε ζεστάνει.
3
Αφού βράσει το ριζότο, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι λευκής τρούφας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα για να δέσει και μόλις λιώσει το βούτυρο είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
4
Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε ένα τσέρκι, το γεμίζουμε με το ριζότο και στη μέση κάνουμε μια “φωλιά”. Εκεί βάζουμε την κρέμα παρμεζάνας. Κλείνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ριζότο. Αφαιρούμε το τσέρκι κι έτοιμο το πιάτο μας.
5
Διακοσμούμε το πιάτο με άνθη λουλουδιών και σερβίρουμε.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Σοφία Τεμιρτζόγλου για την συνταγή και το Μαστίχα για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE