Απρίλιος 2022
Το Έθιμο
Αρνίσιο μπούτι στον ξυλόφουρνο μαριναρισμένο με mint & rosemary και gravy σως, πατάτες husselback και ψητές αγκινάρες
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια10h
εκτελεση10h & 8m
μεριδες5
υλικα
εκτελεση
Για το αρνί
1
Μαρινάρουμε με το μπαχαρικό spicemix Mediterrane και το αφήνουμε για 2 ώρες.
2
Θωρακίζουμε σε κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου.
3
Σ’ ένα ταψί τοποθετούμε το αρνί, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο κομμένο στην μέση, 2 λίτρα νερό και καρυκεύουμε με fleur de sel.
4
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
5
Ψήνουμε στον ξυλόφουρνο στους 130 βαθμούς για 8-10 ώρες.
6
Δημιουργούμε ένα μείγμα με μαρινάδα mint & rosemary και σάλτσα gravy και γλασάρουμε ανά μια ώρα.
Για τις πατάτες
1
Κόβουμε κατά μήκος ώστε να δημιουργηθεί μια βεντάλια. (hasselback potatoes)
2
Μαρινάρουμε με κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου, spice oil πράσινα βότανα-σκόρδο και πιπέρι 4 είδη ολόκληρο.
3
Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
4
Γλασάρουμε ξανά, προσθέτουμε νιφάδες μαύρου σκόρδου και τελειώνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς ώστε να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα.
Εκτέλεση
1
Βάζουμε το αρνί στο φούρνο για 3 με 4 λεπτά, στους 250 βαθμούς ώστε να πάρει το κατάλληλο χρώμα και το σερβίρουμε σε πλατώ.
2
Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση, καρυκεύουμε με season pepper αραμπιάτα, ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
3
Ψήνουμε τις αγκινάρες στη σχάρα για 2 λεπτά και τις τοποθετούμε στο πλατώ μαζί με crumble truffle-balsamic.
4
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε aceto balsamico μαζί με το πετιμέζι και τα σερβίρουμε ξεχωριστά σε μπολ.
5
Τέλος, τοποθετούμε τις πατάτες husselback και προσθέτουμε νιφάδες μαύρου σκόρδου και ανθό αλατιού.



Ευχαριστούμε,
τον chef Λυδία Γρανούζη για την συνταγή και το Κτήμα Λίκνο για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•21m
Μάρτιος 2022
Popeye’s Brunch
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•15m
Φεβρουάριος 2022
What The Hell(ι)
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•5h & 40m
Ιανουάριος 2022
Recado Negro
undefined
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•1h & 33m
Δεκέμβριος 2021
The Duke of Wellington
Φιλέτο Wellington σε ντιξέλ μανιταριών με τρούφα και κάστανα, πουρέ απο σπαράγγια και σάλτσα Gravy
διαβαστε τη συνταγη