https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2020

Tartare τσιπούρας με τρούφα

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια40m
εκτελεση45m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για τη φωλιά του ψωμιού
1
Κόβουμε το tramezzone κατά μήκος σε λωρίδες 2,5 εκατοστών.
2
Ρίχνουμε λάδι λευκής τρούφας και ανθό αλατιού.
3
Τυλίγουμε σε τσέρκι 8 εκατοστών και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
4
Τέλος, ξεφορμάρουμε.
Για τον αφρό
1
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν εκτός από την proespuma.
2
Όταν πάρουν βράση τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3
Τα περνάμε από σίτα και τα χτυπάμε μαζί με την proespuma με ραβδομπλέντερ.
4
Τοποθετούμε στο σιφόν και βάζουμε 2 αμπούλες.
Για το tartare
1
Κόβουμε την τσιπούρα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε μαζί με τις αγκινάρες, το χυμό και το ξύσμα από το lime, το chili, το λάδι τρούφας, το season pepper φύκια λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Τοποθετούμε στο πιάτο τη φωλιά μας και βάζουμε μέσα το tartare.
3
Καλύπτουμε το tartare με τον αφρό.
4
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το carpaccio και το χαβιάρι τρούφας καθώς και το αφυδατωμένο chili.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ηλίας Χιλάλ για την συνταγή και το Marea για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE