Μάρτιος 2020
Tartare τσιπούρας με τρούφα
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια40m
εκτελεση45m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
Για τη φωλιά του ψωμιού
1
Κόβουμε το tramezzone κατά μήκος σε λωρίδες 2,5 εκατοστών.
2
Ρίχνουμε λάδι λευκής τρούφας και ανθό αλατιού.
3
Τυλίγουμε σε τσέρκι 8 εκατοστών και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
4
Τέλος, ξεφορμάρουμε.
Για τον αφρό
1
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν εκτός από την proespuma.
2
Όταν πάρουν βράση τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3
Τα περνάμε από σίτα και τα χτυπάμε μαζί με την proespuma με ραβδομπλέντερ.
4
Τοποθετούμε στο σιφόν και βάζουμε 2 αμπούλες.
Για το tartare
1
Κόβουμε την τσιπούρα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε μαζί με τις αγκινάρες, το χυμό και το ξύσμα από το lime, το chili, το λάδι τρούφας, το season pepper φύκια λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Τοποθετούμε στο πιάτο τη φωλιά μας και βάζουμε μέσα το tartare.
3
Καλύπτουμε το tartare με τον αφρό.
4
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το carpaccio και το χαβιάρι τρούφας καθώς και το αφυδατωμένο chili.



Ευχαριστούμε,
τον chef Ηλίας Χιλάλ για την συνταγή και το Marea για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•1h & 7m
Φεβρουάριος 2020
Tuna 7 seas
Φιλέτο τόνου παναρισμένο με spicemix τακουακι, πουρέ σελινόριζας, κρέμα αρακά και coulis καρότου
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•3h & 10m
Ιανουάριος 2020
Hangover brunch
Φοκάτσια με πανσέτα μπρεζέ, αυγά παναρισμένα με chimichurri, chips γλυκοπατάτας και μεσογειακή πικάντικη κρέμα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•40h & 5m
Δεκέμβριος 2019
Tartare από black angus με colatura di alici
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•6h & 5m
Νοέμβριος 2019
Monastero
Ενα ιδιαίτερο ορεκτικό με χταπόδι, καλαμάρι και πατατοσαλάτα με pesto cetarese και colatura di alici
διαβαστε τη συνταγη