https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2020

Πομπηία

Ενα ιδιαίτερο cheesecake με βάση απο θρυμματισμένα τραγανά φύλλα ζύμης, πλούσια κρέμα τυριών, μαρμελάδα κόκκινης τομάτας και κρέμα balsamico με σμέουρο

κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια40m
εκτελεση45m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Θρυμματίζουμε τα τραγανά φύλλα ζύμης με ενεργό άνθρακα, λιώνουμε το αγελαδινό βούτυρο και τα αναμιγνύουμε. Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα στην βάση από το τσέρκι.
2
Σε ένα μπολ ενώνουμε την κρέμα τυρί, την κρέμα παρμεζάνας, την άχνη, το αλεύρι και το αυγό. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και απογεμίζουμε στο τσέρκι.
3
Ψήνουμε στους 130 βαθμούς για 30 λεπτά και όταν κρυώσει αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
4
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κίτρινη Passata με το μέλι και την κανέλα.
5
Δημιουργούμε ένα μοτίβο στο πιάτο με την κρέμα βαλσάμικo με σμέουρο και στην άκρη του τοποθετούμε το “cheesecake” μας.
6
Γαρνίρουμε από πάνω με μαρμελάδα κόκκινης τομάτας και ρίχνουμε και την κίτρινη Passata.
7
Διακοσμούμε με κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια και φύλλα δυόσμου.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ανδρέας Ορφανουδάκης για την συνταγή και το Έπαυλη Μαρόκκου για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE