https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2020

Tuna 7 seas

Φιλέτο τόνου παναρισμένο με spicemix τακουακι, πουρέ σελινόριζας, κρέμα αρακά και coulis καρότου

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 7m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για τον τόνο
1
Πανάρουμε τον τόνο με spicemix takoyaki.
2
Αλείφουμε περιμετρικά με ένα πινέλο με spice oil πράσινα βότανα σκόρδο και βάζουμε περιμετρικά τον άνηθο και το μαϊντανό.
3
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι 1 λεπτό από κάθε πλευρά (μπορεί και λιγότερο αναλόγως με το πάχος του φιλέτου).
Για τον πουρέ σελινόριζας
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους.
2
Τοποθετούμε σ’ ένα κατσαρολάκι με γάλα, κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
3
Αφαιρούμε τα κομμάτια σελινόριζας τα τοποθετούμε στο μίξερ με 100ml από το ζωμό τους και τα χτυπάμε.
Για την κρέμα αρακά
1
Τοποθετούμε το φρέσκο αρακά στο μπλέντερ με την κρέμα σπαράγγι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Για το coulis καρότου
1
Σε μικρό σκεύος βάζουμε το χυμό καρότου, spice oil curry ginger, gellan gum και αλάτι και το φτάνουμε σε σημείο βρασμού.
2
Το αφαιρούμε και το παγώνουμε ακαριαία σ’ ένα καλό bain marie.
3
Το χτυπάμε στο blender μέχρι να γίνει κρέμα και να γυαλίσει.
Για το σερβίρισμα
1
Σερβίρουμε βάζοντας την κρέμα αρακά και τη σελινόριζα. Έπειτα τον τόνο και μετά το coulis καρότου.
2
Πάνω από τον τόνο, βάζουμε σάλτσα soya & black pepper.
3
Διακοσμούμε με τις πέρλες και τις φύτρες.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιώργος Φλώρος για την συνταγή και το Mira για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE