Φεβρουάριος 2020
Tuna 7 seas
Φιλέτο τόνου παναρισμένο με spicemix τακουακι, πουρέ σελινόριζας, κρέμα αρακά και coulis καρότου
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 7m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
Για τον τόνο
1
Πανάρουμε τον τόνο με spicemix takoyaki.
2
Αλείφουμε περιμετρικά με ένα πινέλο με spice oil πράσινα βότανα σκόρδο και βάζουμε περιμετρικά τον άνηθο και το μαϊντανό.
3
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι 1 λεπτό από κάθε πλευρά (μπορεί και λιγότερο αναλόγως με το πάχος του φιλέτου).
Για τον πουρέ σελινόριζας
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους.
2
Τοποθετούμε σ’ ένα κατσαρολάκι με γάλα, κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
3
Αφαιρούμε τα κομμάτια σελινόριζας τα τοποθετούμε στο μίξερ με 100ml από το ζωμό τους και τα χτυπάμε.
Για την κρέμα αρακά
1
Τοποθετούμε το φρέσκο αρακά στο μπλέντερ με την κρέμα σπαράγγι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Για το coulis καρότου
1
Σε μικρό σκεύος βάζουμε το χυμό καρότου, spice oil curry ginger, gellan gum και αλάτι και το φτάνουμε σε σημείο βρασμού.
2
Το αφαιρούμε και το παγώνουμε ακαριαία σ’ ένα καλό bain marie.
3
Το χτυπάμε στο blender μέχρι να γίνει κρέμα και να γυαλίσει.
Για το σερβίρισμα
1
Σερβίρουμε βάζοντας την κρέμα αρακά και τη σελινόριζα. Έπειτα τον τόνο και μετά το coulis καρότου.
2
Πάνω από τον τόνο, βάζουμε σάλτσα soya & black pepper.
3
Διακοσμούμε με τις πέρλες και τις φύτρες.



Ευχαριστούμε,
τον chef Γιώργος Φλώρος για την συνταγή και το Mira για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•3h & 10m
Ιανουάριος 2020
Hangover brunch
Φοκάτσια με πανσέτα μπρεζέ, αυγά παναρισμένα με chimichurri, chips γλυκοπατάτας και μεσογειακή πικάντικη κρέμα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•40h & 5m
Δεκέμβριος 2019
Tartare από black angus με colatura di alici
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•6h & 5m
Νοέμβριος 2019
Monastero
Ενα ιδιαίτερο ορεκτικό με χταπόδι, καλαμάρι και πατατοσαλάτα με pesto cetarese και colatura di alici
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•20m
Οκτώβριος 2019
Λαβράκι με scallops & τρούφα
διαβαστε τη συνταγη