Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 1 μερίδα:
- 300 γρ. Φιλέτο Πάπιας
- 5 γρ. Κέδρο
- 5 γρ. Αλάτι Καπνιστό Δανίας
- 5 γρ. Κόλιανδρο
- 3 γρ. Θυμάρι
- 3 γρ. καστανή Ζάχαρη
- 10 γρ. Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο
- 10 ml Λάδι πορτσίνι
- 4 τμχ Αγκινάρες “alla Romana” με βλαστό
- 30 γρ. Maltosec
- 10 γρ. Mix Φρούτα του Δάσους
- 10 ml Gravy sauce
- 5 ml Saba
- 3 γρ. Πορτίνι “Special Selection” Ά ποιότητα
Χρόνος Παρασκευής: 12 ώρες προετοιμασία + 20 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Για την πάπια
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το φιλέτο μας.
- Βάζουμε σ’ ένα γουδί τα κέδρο, κόλιανδρο, αλάτι καπνιστό, θυμάρι, καστανή ζάχαρη και τα 4 είδη πιπέρι ολόκληρο και τα σπάμε έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα.
- Έπειτα, παστώνουμε το φιλέτο σε όλη την επιφάνειά του με το μείγμα από το γουδί και το αφήνουμε για 12 ώρες σε σχάρα να στραγγίξει, μέσα στο ψυγείο.
- Για τις “πέτρες” Πορτσίνι
- Σε μπασίνα προσθέτουμε το Maltosec και σιγά σιγά ρίχνουμε το λάδι πορτσίνι και ανακατεύουμε με φουέ, έως ότου να δημιουργηθούν “πέτρες”.
- Έπειτα, παίρνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα χτυπάμε σε blender και τα περνάμε από ψιλό σιτάκι για να μείνει μόνο η σκόνη.
- Πέρνουμε τις “πέτρες” και τις περνάμε από τη σκόνη πορτσίνι με κυκλικές κινήσεις.
- Για τη Σάλτσα
- Βάζουμε σ’ ένα blender 5 γραμμάρια από το μείγμα φρούτων του δάσους, τη σάλτσα gravy και το Saba και τα χτυπάμε.
- Αγκινάρα σε υφές (3)
- 1 αγκινάρα τη χρησιμοποιούμε ολόκληρη, την περνάμε από φλόγιστρο και έπειτα κόβουμε τα φύλλα.
- 1 αγκινάρα την παγώνουμε, την κόβουμε σε ζαμπονομηχανή και έπειτα την τηγανίζουμε.
- Τέλος, για τον πουρέ αγκινάρας, παίρνουμε 2 αγκινάρες, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε στο θερμομίξ έως ότου να γίνουν πουρές και τις περνάμε από σίτα.
- Διακοσμούμε με 5 γραμμάρια mix φρούτα του δάσους, λουλούδια και φύτρες.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Ciel Bar Reastaurant για τη φιλοξενία
Chef: Δημήτρης Κοτσιβός
Η αγάπη για τη μαγειρική ξεκίνησε από την ηλικία των 12. Έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως Ούζο Μέλαθρον, 7 Θάλασσες, στο Pomegranate ως Head Chef και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ciel.
Φιλοσοφία: “Καλές πρώτες ύλες. Σωστή τεχνική και διαχείριση υλικών, έχοντας στην άκρη του μυαλού πάντα τη μαγειρική ανησυχία”