Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά:
- 10 τμχ Κοπανάκια κοτόπουλο
- Μαρινάτα Caribbean κατά προτίμηση
- Spicemix Tex Mex κατά προτίμηση
- 1200 γρ. Χοιρινά Spare ribs
- Σάλτσα Κινέζικη BBQ κατά προτίμηση
- Spicemix del mondo piri piri κατά προτίμηση
- 1000 γρ. Flank steak
- Spicemix del mondo chimichurri κατά προτίμηση
- Τηγανιτή πολέντα
- 250 γρ. Πολέντα
- 100 γρ. Nduja
- 50 γρ. Μουστάρδα τρίχρωμης πιπεριάς
- 3 τμχ Ροδάκινα
- Spicemix jamaican jerk κατά προτίμηση
- 2 τμχ Καλαμπόκι
- Spice oil καπνιστή πάπρικα χαλαπένο κατά προτίμηση
- 400 γρ. Τοματίνια
- Spicemix del mondo massala κατά προτίμηση
- Σάλτσες
- Λιαστά τραγανά πεπερόνι κατά προτίμηση
- Fleur de sel κατά προτίμηση
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 4 ώρες
Εκτέλεση:
- Κοπανάκια
- Μαρινάρουμε τα κοπανάκια με fleur de sel και spicemix tex mex και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
- Τα ρίχνουμε στο grill μας για 2 ώρες στους 90 βαθμούς.
- Άλλες 2 ώρες στους 180 βαθμούς ψεκάζοντας με χυμό μήλο ή χυμό ανανά.
- Στο τελευταίο μισάωρο τα γλασάρουμε με τη μαρινάτα Caribbean.
- Spare ribs
- Μαρινάρουμε τα spare ribs με fleur de sel και spicemix piri piri και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
- Τα ρίχνουμε στο grill μας για 2 ώρες στους 90 βαθμούς ψεκάζοντας με χυμό μήλο ή χυμό ανανά.
- Άλλες 2 ώρες στους 180 βαθμούς αφού πρώτα τα έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο.
- Στο τελευταίο μισάωρο τα γλασάρουμε με τη κινέζικη bbq.
- Flank steak
- Μαρινάρουμε το flank steak με fleur de sel και spicemix chimichurri και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
- Τα ρίχνουμε στο grill για περίπου 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Καλαμπόκι
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Αλείφουμε με spice oil πάπρικα χαλαπένιο και ψήνουμε στο grill για 20-25 λεπτά.
- Τελειώνουμε με fleur de sel.
- Τοματίνια
- Ψήσιμο στο grill για 20-25 λεπτά.
- Πουδράρουμε με spicemix masala και fleur de sel.
- Ροδάκινα
- Καρυκεύουμε με jamaican jerk και fleur de sel.
- Ψήνουμε στο grill για 35-40 λεπτά.
- Τηγανιτή πολέντα
- Μαγειρεύουμε την πολέντα με αναλογία 1 προς 4 με νερό και γάλα, προσθέτουμε στο τέλος τη nduja και λίγο fleur de sel.
- Σε πολύ δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό σκεύος κρουστάρουμε την πολέντα και γαρνίρουμε με μουστάρδα τρίχρωμη πιπεριά.
- Τοποθετούμε τις σάλτσες σε βαζάκια.
- Διακοσμούμε με fleur de sel τα κρέατα και λιαστά τραγανά πεπερόνι.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί UMA για τη φιλοξενία
Chef: Ανδρέας Κλαυδιανός
“Cooking is an expression of who we are”