Συνταγές Guest Chef

Cowboy grilled platter

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά:

  1. 10 τμχ Κοπανάκια κοτόπουλο
    1. Μαρινάτα Caribbean κατά προτίμηση
    2. Spicemix Tex Mex κατά προτίμηση
  2. 1200 γρ. Χοιρινά Spare ribs
    1. Σάλτσα Κινέζικη BBQ κατά προτίμηση
    2. Spicemix del mondo piri piri κατά προτίμηση
  3. 1000 γρ. Flank steak
    1. Spicemix del mondo chimichurri κατά προτίμηση
  4. Τηγανιτή πολέντα
    1. 250 γρ. Πολέντα
    2. 100 γρ. Nduja
    3. 50 γρ. Μουστάρδα τρίχρωμης πιπεριάς
  5. 3 τμχ Ροδάκινα
    1. Spicemix jamaican jerk κατά προτίμηση
  6. 2 τμχ Καλαμπόκι
    1. Spice oil καπνιστή πάπρικα χαλαπένο κατά προτίμηση
  7. 400 γρ. Τοματίνια
    1. Spicemix del mondo massala κατά προτίμηση
  8. Σάλτσες
    1. Σάλτσα Ravigote
    2. Σάλτσα chimichurri
    3. Μουστάρδα dijon με σιναπόσπορο
    4. Σάλτσα Onion & sweet chili sauce
  9. Λιαστά τραγανά πεπερόνι κατά προτίμηση
  10. Fleur de sel  κατά προτίμηση

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 4 ώρες

Εκτέλεση:

  1. Κοπανάκια
    1. Μαρινάρουμε τα κοπανάκια με fleur de sel και spicemix tex mex και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
    2. Τα ρίχνουμε στο grill μας για 2 ώρες στους 90 βαθμούς.
    3. Άλλες 2 ώρες στους 180 βαθμούς ψεκάζοντας με χυμό μήλο ή χυμό ανανά.
    4. Στο τελευταίο μισάωρο τα γλασάρουμε με τη μαρινάτα Caribbean.
  2. Spare ribs
    1. Μαρινάρουμε τα spare ribs με fleur de sel και spicemix piri piri και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
    2. Τα ρίχνουμε στο grill μας για 2 ώρες στους 90 βαθμούς ψεκάζοντας με χυμό μήλο ή χυμό ανανά.
    3. Άλλες 2 ώρες στους 180 βαθμούς αφού πρώτα τα έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο.
    4. Στο τελευταίο μισάωρο τα γλασάρουμε με τη κινέζικη bbq.
  3. Flank steak
    1. Μαρινάρουμε το flank steak με fleur de sel και spicemix chimichurri και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
    2. Τα ρίχνουμε στο grill για περίπου 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  4. Καλαμπόκι
    1. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
    2. Αλείφουμε με spice oil πάπρικα χαλαπένιο και ψήνουμε στο grill για 20-25 λεπτά.
    3. Τελειώνουμε με fleur de sel.
  5. Τοματίνια
    1. Ψήσιμο στο grill για 20-25 λεπτά.
    2. Πουδράρουμε με spicemix masala και fleur de sel.
  6. Ροδάκινα
    1. Καρυκεύουμε με jamaican jerk και fleur de sel.
    2. Ψήνουμε στο grill για 35-40 λεπτά.
  7. Τηγανιτή πολέντα
    1. Μαγειρεύουμε την πολέντα με αναλογία 1 προς 4 με νερό και γάλα, προσθέτουμε στο τέλος τη nduja και λίγο fleur de sel.
    2. Σε πολύ δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό σκεύος κρουστάρουμε την πολέντα και γαρνίρουμε με μουστάρδα τρίχρωμη πιπεριά.
  8. Τοποθετούμε τις σάλτσες σε βαζάκια.
  9. Διακοσμούμε με fleur de sel τα κρέατα και λιαστά τραγανά πεπερόνι.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί UMA για τη φιλοξενία

Chef: Ανδρέας Κλαυδιανός

“Cooking is an expression of who we are”

Tags: