Συνταγές Guest Chef

Exotic four

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτό

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. Για τα Χτένια
    • 8τμχ. Χτένια
    • Βούτυρο κλαριφιέ 2 κουταλιές τις σούπας
    • Fleur de sel
    • Timur berry
    • Ξύδι Mango
    • 1 γρ. Κρόκο Κοζάνης
    • Σαφράν
    • 200 ml. Κρέμα γάλακτος
  2. Για το πουρέ παστινάκι
    • 3 τμχ. Παστινάκι
    • 80 ml. Κρέμα γάλακτος
    • 40 γρ. Βούτυρο
    • 500 ml. Γάλα
    • Αλάτι & πιπέρι
  3. Για το chutney Chorizo
    • 250 γρ. Chorizo κομμένο σε φέτες
      • 1 Κρεμμύδι μικρό κομμένο φέτες
      • 50 γρ. Μαύρη ζάχαρη
      • 2 κουτ/σούπας Ξύδι από κόκκινο κρασί
      • 2 κουταλιές Σφένδαμο
      • Λάδι τσίλι
      • Θυμάρι 2 κλωναράκια
  4. Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Για τα χτένια
    • Στεγνώνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας τα  χτένια και βάζουμε fleur de sel και Timur berry.
    • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού κάψει τα σωτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
    • Σβήνουμε με το ξύδι mango και βγάζουμε τα χτένια από το τηγάνι σε ένα πιατάκι.
    • Ρίχνουμε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το σαφράν και μόλις πάρει βράση η κρέμα χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
  2. Για το πουρέ παστινάκι
    • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  το γάλα και το παστινάκι να βράσει 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
    • Σουρώνουμε και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ρίχνοντας τη κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Για το Chutney
    • Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το τσορίθο μέχρι να πάρει χρώμα.
    • Το βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.
    • Στο τηγάνι με το λάδι από το chorizo σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
    • Το χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ για καλύτερη υφή.
  4. Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε το crumble μαύρου σκόρδου, τις πέρλες yuzu και τη τραγανή κινόα.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το Εστιατόριο Το Σέμπρικο για τη φιλοξενία.

Chef: Γιώργος Μάκος

Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: