Συνταγές Guest Chef

Glam duck

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 3 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 200 γρ. Φίλετο πάπιας
  2. 70 γρ. Κρέμα γλυκοκολοκύθας
  3. 2 τμχ Baby καρότα πολύχρωμα
  4. 5 γρ. Πέρλες μάνγκο
  5. 3 γρ. Τηγανητό κρεμμύδι
  6. 2 γρ. Cacao pepper μπαχάρι – βατόμουρο
  7. 2 γρ. Chinese five spices mix (Asia, China)
  8. 2 γρ. Fleur de seul, Guerande I.G.P.
  9. 400 ml Σάλτσα Gravy

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα (500 γραμμάρια gel ζωμός):

  1. Χρησιμοποιούμε 2 κιλά κόκκαλα πάπιας, 2 λευκά κρεμμύδια με τη φλούδα τους, 1 καρότο με τη φλούδα,1 τεμάχιο πράσο, 1 σέλινο, 2 τεμάχια δάφνη, 4 κλωναράκια δεντρολίβανο, 4 κλωναράκια θυμάρι, 10 τεμάχια κόκκους πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και 400 ml σάλτσα gravy.
  2. Το αφήνουμε να βράσει για 1.5 ώρα.

Φιλέτο πάπιας:

  1. Καθαρίζουμε και μεριδοποιούμε το φιλέτο μας, μαρινάροντας το με 5 spices.
  2. Σωτάρουμε το φιλέτο μας στους 180ο C.
  3. Αρωζάρουμε με βούτυρο, δεντρολίβανο και σκόρδο, μέχρι να φτάσει στους 52ο C.
  4. Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.

Για τα καρότα:

  1. Μπλανσάρουμε για 1.5 λεπτό και τα κρυώνουμε σε πάγο.
  2. Αρωματίζουμε με βούτυρο, θυμάρι και cacao pepper

Για την κρέμα γλυκοκολοκύθας:

  1. Παίρνουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας και την αραιώνουμε με ζωμό λαχανικών και αρωματικό βούτυρο από θυμάρι.

Στήσιμο πιάτου:

  1. Κόβουμε το φιλέτο πάπιας σε 2 τεμάχια των 80 γραμμαρίων.
  2. Προσθέτουμε 2 κενέλ πουρέ γλυκοκολοκύθας και dots περιμετρικά στο πιάτο μας.
  3. Τοποθέτουμε τα καρότα πάνω στον πουρέ μας, μαζί και το τηγανητό κρεμμύδι.
  4. Τοποθετούμε τις πέρλες μάνγκο στο φιλέτο μας.
  5. Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα που δημιουργήσαμε στην αρχή.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο SNOB Athens για τη φιλοξενία.

Chef: Κωνσταντίνος Ακούρος

Tags: