Συνταγές Guest Chef

Japanese pallet of flavors

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. Για τη Σαλάτα κινόα συνοδευμένη με αυγό tempura και ceviche γαρίδας:
    1. 1 αυγό
    2. 100 γρ. Χυλό tempura
    3. 100 γρ. Panko flakes
    4. 4 ωμές γαρίδες Νο. 1
    5. 1 τσίλι πιπεριά
    6. 20 γρ. χοντρό αλάτι
    7. Μισό λεμόνι
    8. Μαϊντανός
    9. 2 ντομάτες
    10. 22 γρ. Σάλτσα Hollandaise
    11. 10 γρ. Σουσάμι μαύροι σπόροι
    12. 200 γρ. Μείγμα κινόα
    13. 20 γρ. Ξύδι με τζίντζερ
    14. 1 αγγούρι
    15. Άνηθο
    16. Αλάτι & Πιπέρι
    17. 22 γρ. ελαιόλαδο
    18. Μισό grapefruit
    19. 1 τμχ φρέσκο κρεμμυδάκι
    20. 1 σκελίδα σκόρδο
  2. Για το Ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki:
    1. 200 γρ. ρύζι Sushi
    2. 1 στήθος κοτόπουλο
    3. 1 τμχ καρότο
    4. 1 τμχ κολοκύθι
    5. 1 τμχ πιπεριά
    6. 20 ml σόγια sauce
    7. 50 ml Wokpaste Teriyaki
  3. Για τη Crispy shrimp:
    1. Γαρίδα αποφλοιωμένη No.1 (με την ουρά)
    2. 50 γρ. noodles ρυζιού
    3. 20 ml σάλτσα piri piri
  4. Για το ταρτάρ σολωμού:
    1. 150 γρ. σολομό
    2. 1 τμχ φρέσκο κρεμμυδάκι
    3. 20 ml σόγια σως
    4. 10 ml sriracha
    5. Μαϊντανό
    6. Σχοινόπρασο
    7. 22 γρ. ξύδι ρυζιού
    8. 4 φιλέτα αγγούρι
    9. 10 γρ. μαγιονέζα
    10. 10 γρ. πέρλες αστακού

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα προετοιμασία + 40 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Για τη Σαλάτα κινόα με το αυγό tempura και το ceviche γαρίδας:
    1. Μουλιάζουμε το μείγμα κινόα για 20 λεπτά και μετά το βράζουμε
    2. Ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά και προσθέτουμε vinaigrette από ξύδι με τζίντζερ
    3. Πανάρουμε και τηγανίζουμε το αυγό κι έπειτα κόβουμε στη μέση
    4. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, λεμόνι και τα μυρωδικά και αφήνουμε 15 λεπτά να ψηθεί στο αλάτι
    5. Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε το αυγό με το ceviche γαρίδας και τη σάλτσα hollandaise
  2. Για το Ρύζι ατμού με κοτόπουλοteriyaki:
    1. Βράζουμε το ρύζι sushi και σωτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά
    2. Προσθέτουμε σόγια κι έπειτα τη wokpaste teriyaki
    3. Μόλις γλασάρει, σερβίρουμε
  3. Για το Crispy shrimp:
    1. Μουλιάζουμε τα noodles ρυζιού σε κρύο νερό και τυλίγουμε τη γαρίδα
    2. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα piri piri.
  4. Για το Ταρτάρ σολομού:
    1. Ψιλοκόβουμε το σολομό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
    2. Με το peeler, κόβουμε φιλέτα από το αγγούρι
    3. Τυλίγουμε με το αγγούρι το ταρτάρ σε ρολά και σερβίρουμε με μαγιονέζα, πέρλες αστακού και λίγες σταγόνες grapefruit

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Saki Sushi Bar για τη φιλοξενία

Chef: Ειρήνη Τσιολάκη

Chef και ιδιοκτήτρια του Saki Sushi Bar

Chef de partie στο Costa Navarino

Τετραετή εμπειρία στα ξενοδοχεία της Grecotel

Coaching and managemend restaurant

Η μαγειρική είναι έρωτας. Όταν έχεις πάθος γιαυτό που κάνεις δεν μπορεί ποτέ να είναι λάθος.

Tags: