Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 2 μερίδες:
- Για τη Σαλάτα κινόα συνοδευμένη με αυγό tempura και ceviche γαρίδας:
- 1 αυγό
- 100 γρ. Χυλό tempura
- 100 γρ. Panko flakes
- 4 ωμές γαρίδες Νο. 1
- 1 τσίλι πιπεριά
- 20 γρ. χοντρό αλάτι
- Μισό λεμόνι
- Μαϊντανός
- 2 ντομάτες
- 22 γρ. Σάλτσα Hollandaise
- 10 γρ. Σουσάμι μαύροι σπόροι
- 200 γρ. Μείγμα κινόα
- 20 γρ. Ξύδι με τζίντζερ
- 1 αγγούρι
- Άνηθο
- Αλάτι & Πιπέρι
- 22 γρ. ελαιόλαδο
- Μισό grapefruit
- 1 τμχ φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Για το Ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki:
- 200 γρ. ρύζι Sushi
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 τμχ καρότο
- 1 τμχ κολοκύθι
- 1 τμχ πιπεριά
- 20 ml σόγια sauce
- 50 ml Wokpaste Teriyaki
- Για τη Crispy shrimp:
- Γαρίδα αποφλοιωμένη No.1 (με την ουρά)
- 50 γρ. noodles ρυζιού
- 20 ml σάλτσα piri piri
- Για το ταρτάρ σολωμού:
- 150 γρ. σολομό
- 1 τμχ φρέσκο κρεμμυδάκι
- 20 ml σόγια σως
- 10 ml sriracha
- Μαϊντανό
- Σχοινόπρασο
- 22 γρ. ξύδι ρυζιού
- 4 φιλέτα αγγούρι
- 10 γρ. μαγιονέζα
- 10 γρ. πέρλες αστακού
Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα προετοιμασία + 40 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Για τη Σαλάτα κινόα με το αυγό tempura και το ceviche γαρίδας:
- Μουλιάζουμε το μείγμα κινόα για 20 λεπτά και μετά το βράζουμε
- Ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά και προσθέτουμε vinaigrette από ξύδι με τζίντζερ
- Πανάρουμε και τηγανίζουμε το αυγό κι έπειτα κόβουμε στη μέση
- Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, λεμόνι και τα μυρωδικά και αφήνουμε 15 λεπτά να ψηθεί στο αλάτι
- Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε το αυγό με το ceviche γαρίδας και τη σάλτσα hollandaise
- Για το Ρύζι ατμού με κοτόπουλοteriyaki:
- Βράζουμε το ρύζι sushi και σωτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά
- Προσθέτουμε σόγια κι έπειτα τη wokpaste teriyaki
- Μόλις γλασάρει, σερβίρουμε
- Για το Crispy shrimp:
- Μουλιάζουμε τα noodles ρυζιού σε κρύο νερό και τυλίγουμε τη γαρίδα
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα piri piri.
- Για το Ταρτάρ σολομού:
- Ψιλοκόβουμε το σολομό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Με το peeler, κόβουμε φιλέτα από το αγγούρι
- Τυλίγουμε με το αγγούρι το ταρτάρ σε ρολά και σερβίρουμε με μαγιονέζα, πέρλες αστακού και λίγες σταγόνες grapefruit
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Saki Sushi Bar για τη φιλοξενία
Chef: Ειρήνη Τσιολάκη
Chef και ιδιοκτήτρια του Saki Sushi Bar
Chef de partie στο Costa Navarino
Τετραετή εμπειρία στα ξενοδοχεία της Grecotel
Coaching and managemend restaurant
Η μαγειρική είναι έρωτας. Όταν έχεις πάθος γιαυτό που κάνεις δεν μπορεί ποτέ να είναι λάθος.