Συνταγές Guest Chef

Medi terra elements

Κατηγορία: Σαλάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 3 τμχ Γαύρο
  2. 2 φέτες σε ροδέλα από ώριμες τομάτες
  3. 10 γρ. Χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών
  4. 30 γρ. Πέστο βασιλικού
  5. 1 τμχ  Burrata di Bufala
  6. 6 γρ. Ξύδι τομάτας
  7. 35 γρ. Alba Rosa, ροζ ξύδι βαλσάμικο
  8. 6 κορυφές Ρόκας
  9. Λάδι βασιλικού
  10. Θυμάρι
  11. Σκόρδο
  12. Καυτερή πιπεριά
  13. Season pepper αραμπιάτα
  14. Crumble τομάτας
  15. Νιφάδες τομάτας
  16. Για τη sauce:
    1. 20 γρ. Ελαιόλαδο
    2. 0.6 γρ. Μουστάρδα Dijon
    3. 5 γρ. Aceto balsamico di Modena
    4. 1 γρ. Μέλι

Εκτέλεση:

  1. Για το γαύρο:
    1. Καθαρίζουμε το κεντρικό κόκκαλο αφήνοντας την ουρά.
    2. Ξεπλένουμε και βάζουμε τα φιλετάκια σε νερό με πάγο για περίπου 15 λεπτά.
    3. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα σκεύος, ρίχνουμε αλάτι, alba rosa ροζ ξύδι, θυμάρι, καυτερή πιπεριά και σκόρδο.
    4. Αφήνουμε μέχρι να ασπρίσουν τα φιλέτα μας.
    5. Τα βγάζουμε απο τη μαρινάδα και αλείφουμε με ξύδι τομάτας.
  2. Για τη sauce:
    1. Σ’ ένα blender βάζουμε το aceto balsamico, το μέλι, τη μουστάρδα dijon, αλάτι και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Ψήνουμε στη σχάρα τις φέτες τομάτας με αλάτι και ελαιόλαδο και στήνουμε το πιάτο μας
  4. Στο κέντρο του πιάτου τοποθετούμε τις τομάτες, τις αλείφουμε με πέστο βασιλικού και κεντρικά πάνω και κάτω της τομάτας το χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών.
  5. Πανάρουμε τη μισή μοτσαρέλα με το crumble τομάτας, βάζουμε τα φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με τη σάλτσα βαλσάμικο (βήμα 2)
  6. Τέλος, βάζουμε περιμετρικά τα φιλέτα του γαύρου, καρυκεύουμε με season pepper αραμπιάτα, αρωματίζουμε με λάδι βασιλικού και ρίχνουμε τις νιφάδες κόκκινης τομάτας.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Nefeli για τη φιλοξενία.

Chef: Ελένη Μεϊμάρογλου

Tags: