Συνταγές Guest Chef

Mists and Mellow

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο

Χρόνος προετοιμασίας: 180 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 7 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 300 γρ. Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος
  2. 100 γρ. Τομάτα San Marzano
  3. 100 γρ. Πανάρισμα chimichuri
  4. 70 γρ. Κρέμα πεκορινο 
  5. 20 γρ. Πάστα τσίλι rocoto
  6. 120 ml. Gravy
  7. 1 Σέλερυ 
  8. 1 Κρεμμύδι ξερό 
  9. 3 Πιπεριές 
  10. 2 Καρότα 
  11. 2 Κολοκύθια
  12. 1 φύλλο δάφνης 
  13. 12 γρ. SpiceMix del mondo Masala
  14. 40 ml. κρέμα γάλακτος 
  15. Κρασί
  16. 1 αυγό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε και βάζουμε τα λαχανικά, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και επαναφέρουμε το κρέας.
  2. Καρυκεύουμε με το SpiceMix del mondo Massala και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τη gravy sauce και νερό και μαγειρεύουμε για 2.30 ώρες. 
  3. Αφού μαγειρευτεί το διαλύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε λίγο κρέμα πεκορίνο και το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε, έπειτα σε αλεύρι, αυγό και πανάρισμα chimichuri.
  5. Κόβουμε brunoise το καρότο τη πιπεριά και το κολοκύθι και μαρινάρουμε με πάστα τσίλι rocoto.
  6. Τηγανίζουμε το παναρισμένο ραγού στους 170 βαθμούς για 6 με 7 λεπτά. 
  7. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα πεκορίνο με την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. 
  8. Επίσης, ζεσταίνουμε την τομάτα San Marzano με λίγο ελαιόλαδο,  αλάτι και πιπέρι. 
  9. Σοτάρουμε τα λαχανικά με την πάστα τσίλι για 3 λεπτα και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε πιάτο..
  10.  Στο κέντρο τοποθετούμε τα λαχανικά και από πάνω την κροκέτα ραγού. Βάζουμε τη σάλτσα τομάτας και την κρέμα πεκορίνο. Τέλος, γαρνίρουμε με λάδι μαϊντανού και φύτρες. 

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το Menu Με…Nou για τη φιλοξενία.

Chef: Sami Xhecuka

Tags: