Συνταγές Guest Chef

Pizza Mexicana Puebla

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. Υλικά για τη Βάση της Πίτσας
    1. 200 γρ. Mole Puebla
    2. 5 γρ. Spice Oil Καπνιστή Πάπρικα-Χαλαπένο
    3. 20 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
    4. 50 γρ. Τυρί κρέμα
    5. 20 γρ. Ζωμός κότας (έτοιμο αραιωμένο)
  2. 30 γρ. Φασόλια Αζτέκων
  3. 100 γρ. Κοτόπουλο στήθος κομμένο brunoise
  4. 160 γρ. Τσένταρ τριμμένο
  5. 35 γρ. Τρίχρωμες φουρνιστές πιπεριές σε λωρίδες
  6. 20 γρ. Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (πράσινο)
  7. 40 γρ. Τοματίνια πολύχρωμα κομμένα κυδωνάτα
  8. Cacao pepper Μπαχάρι-Βατόμουρο κατά προτίμηση
  9. Τσίλι σε ροδέλες κατά προτίμηση
  10. Τσίλι κίτρινο Aji-Amarillo κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής: 3 ώρες & 10 λεπτά προετοιμασία + 5 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Σε μπασίνα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας με φουέ μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα.
  2. Αδειάζουμε σε μπιμπερό.
  3. Για το ζωμό χρησιμοποιούμε για κάθε 1 λίτρο ζεστό νερό, 220 γραμμάρια ζωμό κότας.
  4. Μουλιάζουμε τα φασόλια για περίπου 2 ώρες και βράζουμε με αλάτι και λίγο ζάχαρη για 55-60 λεπτά.
  5. Βράζουμε το κοτόπουλο και περνάμε τα φιλέτα από αρωματικό λάδι με θυμάρι, δενδρολίβανο και βάζουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά να πάρει γραμμές.
  6. Ανοίγουμε με τα χέρια ένα ζυμάρι 300 γραμμαρίων στα 38 εκατοστά, αφού πρώτα το περάσαμε από ψυχρή ωρίμανση 5 ημερών.
  7. Με το μπιμπερό κάνουμε τη mole puebla γραμμές πάνω στο ζυμάρι.
  8. Ρίχνουμε τις τρίχρωμες πιπεριές, το κοτόπουλο και τα φασόλια.
  9. Ψήνουμε στους 400 βαθμούς για 1 λεπτό.
  10. Βγάζουμε απ’ το φούρνο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και τα τοματίνια.
  11. Τέλος, τρίβουμε το cacao pepper μπαχάρι-βατόμουρο, το τσίλι σε ροδέλες και το κίτρινο τσίλι Aji-Amarillo.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Padrino SKG Food Stories για τη φιλοξενία

Chef: Αχιλλέας Χαρίτος

“Μετά από αρκετά χρόνια σε ξενοδοχεία και σε επαγγελματικές κουζίνες, αποφάσισα να ασχοληθώ παραπάνω με αυτό που λέγεται Ναπολιτάνικη πίτσα, βάζοντας ένα στοίχημα με τον εαυτό μου: Να φτιάξω ένα ζυμάρι, το οποίο θα ωριμάζει σωστά και θα ψήνεται πολύ γρήγορα με τα καλύτερα υλικά από Ελλάδα και Ιταλία.”

Η αρχή έγινε στο Pezzo, ακολούθησε το Boheme και αυτή τη στιγμή στο Padrino, στο  Λευκό Πύργο.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags:

Βρείτε μας στο

Hall:2, Stand: E22

FOODEXPO 2024 SYMMETEXOUME