Συνταγές Guest Chef

Reef n Beef

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 16 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 150 γρ. Αστακοουρά
  2. 200 γρ. Rib eye
  3. 50 γρ. Πολέντα
  4. 50 ml Pepper sauce
  5. 20 γρ. Nduja
  6. 50 γρ. Κρέμα πράσινου σπαραγγιού
  7. 30 ml Gravy
  8. 20 γρ. Trappers blend
  9. 10 γρ. Green fresh & salted pepper
  10. 5 γρ. Season pepper φύκια – λεμόνι
  11. 5 γρ. Season pepper σκόρδο – κρεμμύδι
  12. Τραγανός αρακάς (freeze-drying)
  13. Φύτρες αρακά
  14. Βρώσιμα λουλουδια
  15. Κονιάκ
  16. Σπαράγγια
  17. Βούτυρο

Προετοιμασία:

  1. Για την αστακοουρά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και nduja και σβήνουμε με κονιάκ.
  2. Για το rib eye φτιάχνουμε μια κρούστα γύρω του με το trappers blend και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  3. Για την πολέντα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε την πολέντα μέχρι να δέσει, προς το τέλος προσθέτουμε την κρέμα πράσινου σπαραγγιού και το βούτυρο.
  4. Για την pepper sauce, σοτάρουμε το season pepper φύκια λεμόνι, με το season pepper σκόρδο κρεμμύδι και το green fresh & salted pepper και σβήνουμε με κονιάκ, βάζουμε την gravy και τέλος την pepper sauce.

Εκτέλεση:

  1. Αλείφουμε την αστακοουρά με nduja και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα.
  2. Για το rib eye ψήνουμε στη σχάρα για μερικά λεπτά ανάλογα το επίπεδο ψησίματος που θέλουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  3. Για την πολέντα προσθέτουμε λίγο νερό και δίνουμε μια βράση.
  4. Για την pepper sauce τη ζεσταίνουμε σ’ ενα τηγάνι.
  5. Στήνουμε την πολέντα μ’ ένα τσέρκι σε σχήμα μισοφέγγαρο, στις άκρες του τοποθετούμε το rib eye και ρίχνουμε μέσα την pepper sauce. Πάνω στο rib eye στήνουμε την αστακοουρά και πάνω στην πολέντα τον τραγανό αρακά, τα σπαράγγια, τις φύτρες αρακά και τα βρώσιμα λουλούδια.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο MAIAMI για τη φιλοξενία.

Chef: Σοφία Τεφτσή

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: