Συνταγές Guest Chef

Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φοντί παρμεζάνας

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 100 γρ. Ρύζι Arborio
  2. 30 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati)
  3. 2 τμχ Μανιτάρια Champignon
  4. 1 τμχ Κρεμμύδι Ξερό
  5. 100 ml Κρασί Λευκό Ξηρό
  6. 200 γρ. Ζωμός Κότας
  7. 5 γρ. Λάδι λευκής τρούφας
  8. 80 γρ. Κρέμα παρμεζάνας
  9. 10 γρ. Βούτυρο
  10. Βρώσιμα Άνθη λουλουδιών κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής:30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το ριζότο με τα μανιτάρια champignon και την ποικιλία 8 είδη μανιταριών trifolati.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κότας που έχουμε ζεστάνει.
  3. Αφού βράσει το ριζότο, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι λευκής τρούφας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα για να δέσει και μόλις λιώσει το βούτυρο είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε ένα τσέρκι, το γεμίζουμε με το ριζότο και στη μέση κάνουμε μια “φωλιά”. Εκεί βάζουμε την κρέμα παρμεζάνας. Κλείνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ριζότο. Αφαιρούμε το τσέρκι κι έτοιμο το πιάτο μας.
  5. Διακοσμούμε το πιάτο με άνθη λουλουδιών και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Μαστίχα για τη φιλοξενία

Chef: Σοφία Τεμιρτζόγλου

12 χρόνια στο χώρο εστίασης.

Τα τελευταία 5 χρόνια αναλαμβάνει εστιατόρια.

Από το 2017 στο εστιατόριο Μαστίχα.

Tags: