Συνταγές Guest Chef

Rustic Rumble

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 250 gr. Ζυγούρι
  2. 600 gr. Gravy sauce
  3. 200 gr. Κρεμμύδι
  4. 150 gr. Καρότο
  5. 50 gr. Σέλερι
  6. 30 gr. Τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
  7. Kόκκινο πιπέρι Kampot
  8. 100 ml. Κόκκινο κρασί
  9. 150 gr. Κρέμα πεκορίνο
  10. 100 ml. Κρέμα γάλακτος
  11. 50 gr. Perla rossa
  12. 40 gr. Crumble τομάτας
  13. 50 gr. Βούτυρο
  14. 150 gr. Κριθαράκι Risoni

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το ζυγούρι μαζί με 150 gr. κρεμμύδι, 100 gr. καρότο, το σέλερι και τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης.
  2. Σβήνουμε με 50 ml κόκκινο κρασί, προσθέτουμε την gravy και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε την κρέμα πεκορίνο με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι kampot.
  4. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το καρότο και αφού προσθέσουμε το κριθαράκι, σβήνουμε με το υπόλοιπο κόκκινο κρασί.
  5. Στην συνέχεια, προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις τον ζωμό απο το ζυγούρι και δένουμε με το βούτυρο.
  6. Τέλος, τοποθετούμε το κριθαράκι σε ένα βαθύ πιάτο και περιχύνουμε την κρέμα πεκορίνο. Προσθέτουμε το ζυγούρι στην μία πλευρά και διακοσμούμε το υπόλοιπο πιάτο με την perla rossa και το crumble τομάτας.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε τo εστιατόριο Μετόχι για τη φιλοξενία.

Chef: Δημήτρης Σχοινάς

Tags: