Συνταγές Guest Chef

The floor is lava

Κατηγορία: Brunch

Χρόνος προετοιμασίας: 4 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 9 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 1 Aυγό
  2. 25 γρ. Nduja
  3. 150 γρ. Σάλτσα pomodorella
  4. 25 γρ. Σάλτσα rosolata
  5. 10 γρ. Σάλτσα mezzanotte
  6. 4 γρ. Spicemix del mondo Chimichurri (Latin America, Argentina)
  7. 4 γρ. Spicemix del mondo Peru (Latin America, Peru)
  8. 4 τμχ Perla rossa
  9. 10 γρ. Crumble Caesar
  10. 25 γρ. Τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
  11. 1 σκ. Σκόρδο
  12. 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
  13. Φέτα
  14. Μαϊντανό
  15. 1 κόκκινη πιπεριά

Προετοιμασία:

  1. Ετοιμάζουμε τη φέτα σε σχήμα βραχάκι.
  2. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι.
  3. Κόβουμε την πιπεριά julienne.
  4. Φτιάχνουμε το λάδι από τη σάλτσα mezzanotte.

Εκτέλεση:

  1. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε την nduja και σωτάρουμε το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα rosolata, τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης και λίγο νερό, και ομογενοποιούμε.
  3. Βάζουμε τη σάλτσα pomodorella, το spicemix del mondo Peru, την perla rossa, την κόκκινη πιπεριά και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά.
  4. Σπάμε ένα αυγό και το προσθέτουμε στη σάλτσα, βάζουμε καπάκι στο σκεύος και μαγειρεύουμε για ακόμα 4 λεπτά ώστε να ψηθεί το αυγό.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη φέτα, τα φύλλα μαϊντανού και το κρεμμυδάκι.
  6. Ραντίζουμε με το λάδι από σάλτσα mezzanotte.
  7. Καρυκεύουμε με το spicemix del mondo chimichuri και το crumble ceasars.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το Bistrot ANCHOR για τη φιλοξενία.

Chef: Γιάννης Λάζρι

Tags: