Συνταγές Guest Chef

The flying lamp

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 200 γρ. Αρνίσια πικάνια
  2. 200 γρ. Κολοκύθα
  3. 30 γρ. Κρέμα φασκόμηλο
  4. 3 τμχ. Σπαράγγια
  5. 4 τμχ baby πολύχρωμα καρότα 
  6. 50 ml Soya & black pepper sauce
  7. 50 γρ. Βούτυρο
  8. 50 ml Κρέμα γάλακτος
  9. 70 ml Orange & mint sauce
  10. 100 ml Gravy
  11. 10 γρ. Aλάτι με σέλινο
  12. Φυτρες αρακά 

Εκτέλεση:

  1. Κάνουμε vacuum σε μια σακούλα το κρεας με την σάλτσα orange & mint. 
  2. Μαγειρεύουμε για 90 λεπτά στους 65 βαθμούς. 
  3. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους και την βάζουμε 40 λεπτά σε φούρνο στους 190 να μαγειρευτεί και να γκρατινάρει. 
  4. Όταν είναι έτοιμη, μπλεντάρουμε μαζί με το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και τη κρέμα φασκόμηλο. 
  5. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα σωτάρουμε μαζί με τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι 2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι την soya black pepper και μεταφέρουμε για 10 λεπτά στον φούρνο. 
  7. Αφαιρούμε το κρεας από την σακούλα, κρατάμε τα υγρά, στεγνωνουμε καλά, και σωταρουμε καλά από όλες τις πλευρές. 
  8. Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι την σως gravy και τα υγρά από το κρεας και βράζουμε μέχρι να δέσει. 
  9. Κόβουμε την πικανια στην μέση και σερβίρουμε στο πιάτο. 
  10. Προσθέτουμε την κρέμα κολοκυθας, τα καρότα με τα σπαράγγια και περιχύνουμε με την σάλτσα. 
  11. Προσθέτουμε πάνω στο κρεας το αλατι με σέλινο και γαρνίρουμε με λάδι μαϊντανού και φύτρες αρακά 

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Black duck για τη φιλοξενία.

Chef: Σπύρος Ζαννος

Tags: