Κατηγορία: Κυρίως πιάτο
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 1 μερίδα:
- 200 γρ. Αρνίσια πικάνια
- 200 γρ. Κολοκύθα
- 30 γρ. Κρέμα φασκόμηλο
- 3 τμχ. Σπαράγγια
- 4 τμχ baby πολύχρωμα καρότα
- 50 ml Soya & black pepper sauce
- 50 γρ. Βούτυρο
- 50 ml Κρέμα γάλακτος
- 70 ml Orange & mint sauce
- 100 ml Gravy
- 10 γρ. Aλάτι με σέλινο
- Φυτρες αρακά
Εκτέλεση:
- Κάνουμε vacuum σε μια σακούλα το κρεας με την σάλτσα orange & mint.
- Μαγειρεύουμε για 90 λεπτά στους 65 βαθμούς.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους και την βάζουμε 40 λεπτά σε φούρνο στους 190 να μαγειρευτεί και να γκρατινάρει.
- Όταν είναι έτοιμη, μπλεντάρουμε μαζί με το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και τη κρέμα φασκόμηλο.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα σωτάρουμε μαζί με τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι 2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την soya black pepper και μεταφέρουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.
- Αφαιρούμε το κρεας από την σακούλα, κρατάμε τα υγρά, στεγνωνουμε καλά, και σωταρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι την σως gravy και τα υγρά από το κρεας και βράζουμε μέχρι να δέσει.
- Κόβουμε την πικανια στην μέση και σερβίρουμε στο πιάτο.
- Προσθέτουμε την κρέμα κολοκυθας, τα καρότα με τα σπαράγγια και περιχύνουμε με την σάλτσα.
- Προσθέτουμε πάνω στο κρεας το αλατι με σέλινο και γαρνίρουμε με λάδι μαϊντανού και φύτρες αρακά
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Black duck για τη φιλοξενία.
Chef: Σπύρος Ζαννος