Συνταγές Guest Chef

Vegan Redpool

Κατηγορία: κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 5 γρ. Αφυδατωμένα μανιτάρια Σιτάκε
  2. 60 γρ. Πράσινο noodles άλγης
  3. 30 γρ. Ξύδι passion fruit
  4. 8 γρ. Μαρμελάδα μαύρου σκόρδου
  5. 2 γρ. Galangal αλεσμένο
  6. 4 γρ. Arrow root αλεσμένο
  7. 50 γρ. Κρέμα τόφου
  8. 2 Παντζάρια
  9. 8 τμχ. Σχοινόπρασο
  10. 300 ml. Νερό
  11. 2 γρ. Σκόνη σκόρδου
  12. 2-3 Seaweed nachos
  13. Season pepper φύκια- λεμόνι
  14. 3-4 Λουλούδια βρώσιμα
  15. Αλάτι θαλασσινό

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Μπαλοτίνα τόφου
    1. Αναμιγνύουμε τη κρέμα τόφου, το Arrow root, λίγο από το season pepper φύκια- λεμόνι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μούλτι ή μίξερ.
    2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ προσεκτικά με μια μαρίζ.
    3. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να κολλήσει όλο σα μια μάζα. 
    4. Κόβουμε το σχοινόπρασο στα 6 εκατοστά.
    5. Μέσα σε μία μεμβράνη απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο σχήμα ίσα ίσα να χωράει το σχοινόπρασο κατά μήκος.
    6. Τυλίγουμε τη μεμβράνη ώστε να μείνει το σχοινόπρασο στο κέντρο και τοποθετούμε τη μπαλοτίνα στο ψυγείο να κρυώσει για δύο ώρες.
  2. Για το ζωμό
    1. Βάζουμε στο μπλέντερ το νερό, ένα παντζάρι και το Galangal.
    2. Περνάμε από τουλπάνι τον ζωμό.
    3. Βάζουμε το ζωμό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε τα Σιτάκε και ανακατεύουμε.
    4. καλύπτουμε με καπάκι τον ζωμό για 10 λεπτά.
  3. Για τα πράσινα noodles άλγης
    1. Σε βραστό νερό τοποθετούμε τα πράσινα noodles άλγης και τα μαγειρεύουμε μόνο με αλάτι για 8-10 λεπτά.
  4. Πάμε να στήσουμε!!
    1. Βάζουμε σε ένα μπιμπερό την μαρμελάδα μαύρου σκόρδου με το ξύδι passion fruit και “ζωγραφίζουμε” το πιάτο.
    2. Κόβουμε την μπαλοτίνα σε 3 κομμάτια και τα τοποθετούμε στη μέση.
    3. Βάζουμε τα Σιτάκε και το παντζάρι ( με κοπή Paysanne).
    4. Βάζουμε τα πράσινα noodles άλγης μέσα σε δύο chopsticks.
    5. Σπάμε τα seaweed nachos από πάνω για την τραγανότητα.
    6. Διακοσμούμε το πιάτο με βρώσιμα λουλούδια και βάζουμε λίγο από το season pepper φύκια- λεμόνι
    7. Τέλος, περιχύνουμε το ζωμό.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί ΑVIT για τη φιλοξενία.

Chef: Simon Farchat 

• Oct 2018 – To day Head Chef/Co owner @ Avit Cafe Glyfada

• Sept 2017 – May 2018 Head Chef and Co Owner @ Avit Pop Up and Worshops +  South east Asia / working and travelling project 

• April 2015 – July 2017 Sous Chef @ La Formagerie / Chef Alesandro Grano 

• Sep 2013 – Feb 2015 Demi Chef And then promoted to Chef De Partie @ Spice Market / Chef Jean Georges • Jan 2013 – August 2013 Commis Chef   @ Brassiere Blanc / Chef Raymond Blanc

Μότο: “For A Better Self For A Beautiful Planet”.

Tags: