Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 800 gr. Μοσχάρι φιλέτο
- 500 gr. Πατάτες Περού
- 12 τμχ. Πράσινα σπαράγγια
- 150 gr. Βούτυρο
- 5 gr. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 350 gr. Κρέμα σαφράν
- 100 ml. Κρέμα γάλακτος
- 20 gr. Τραγανό ρεβύθι
- Κόκκινο αλάτι Χαβάης (North America)
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σχοινόπρασο
- Τσίλι σε ίνες (Asia, China)
Εκτέλεση:
- Για το μοσχάρι:
- Κόβουμε το φιλέτο μας σε κομμάτια των 200 gr. και μαρινάρουμε σε μείγμα απο κόκκινο αλάτι Χαβάης, πιπέρι και ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε στο grill σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά και αποσύρουμε.
- Για τον πουρέ:
- Αφαιρούμε την φλούδα απο τις πατάτες Περού και βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε απο την φωτιά και σουρώνουμε.
- Τοποθετούμε τις πατάτες στον κάδο του μίξερ μαζί με το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα εως ότου ομογενοποιηθούν.
- Για το λάδι σχοινόπρασου:
- Ζεματίζουμε το σχοινόπρασο σε αλατισμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα και στην συνέχεια, αφού το στεγνώσουμε πολύ καλά, πολτοποιούμε μαζί με το ελαιόλαδο.
- Περνάμε το μείγμα απο μια σίτα ή ενα τουλπάνι χωρίς να το πιέσουμε και μόλις αυτό κρυώσει μεταφέρουμε σε ενα μπιμπερό.
- Για το στήσιμο:
- Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα σαφράν σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
- Ψήνουμε τα σπαράγγια στο grill για 1 περίπου λεπτό απο την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε τα σπαράγγια και τον πουρέ πατάτας Περού απλώνοντας με μια σπάτουλα. Στην συνέχεια τοποθετούμε στο κέντρο το μοσχάρι και γαρνίρουμε με την σάλτσα. Τέλος, στολίζουμε με το τραγανό ρεβύθι ,το τσίλι σε ίνες και μερικές σταγόνες απο το λάδι σχοινόπρασου και απολαμβάνουμε.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε τo εστιατόριο Παλιάτσος για τη φιλοξενία.
Chef: Δαλιάνης Δημήτρης
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.