Συνταγές Guest Chef

Ya-La-Ntzi

Κατηγορία: Ζεστό Ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτό

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 30 γρ. Σιτάκε
  2. 30 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati)
  3. 5 γρ.  Shichimi Togarashi
  4. 25 γρ. Κρέμα μπακαλιάρου
  5. 2 γρ. Timur berry
  6. 30 ml. Λάδι αστακού
  7. 12 γρ. Crumble soya wasabi
  8. 50 ml. Creamy cajun
  9. 2 Φύλλα nori
  10. 60 γρ. Μανιτάρια agaricus
  11. 40 γρ. Ρύζι γιασεμιού 
  12. Κρεμμύδι ξερό 
  13. Καρότο
  14. Μύδια 
  15. Γαρίδες 
  16. Καραβίδες 
  17. 20 ml. Χυμό yuzu
  18. Αλάτι 
  19. Φύτρες 
  20. Λάδι μαϊντανού
  21. Λευκό κρασί
  22. 60 ml. Κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση:

  1. Για τη γέμιση: 
    • Βράζουμε το ρύζι γιασεμιού για 12 λεπτά, 
    • Σοτάρουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες με τα κελύφη τους σε λάδι αστακού.
    • Τα αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και τα καρότα ψιλοκομμένα για 15 λεπτά.
    • Αχνίζουμε τα μύδια σε νερό και λευκό κρασί μέχρι να ανοίξουν, με τον ζωμό τους σβήνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, τα θαλασσινά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα για άλλα 3 λεπτά. 
    • Καρυκεύουμε με shichimi togarashi, δένουμε με κρέμα μπακαλιάρου και διορθώνουμε στο αλάτι.
  2. Για τον πουρέ μανιταριών:
    • Ενυδατώνουμε τα σιτάκε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, μετά τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
    • Σοτάρουμε τα μανιτάρια agaricus για 5 λεπτά και μαζί με την ποικιλία 8 είδη μανιταριών τα χτυπάμε στο thermo-mix με κρέμα γάλακτος.
  3. Σε χλιαρό νερό ενυδατώνουμε τα φύλλα nori για 10 δευτερόλεπτα και με ένα ξύλο bamboo τα τυλίγουμε με τη γέμιση σε σχήμα ντολμαδάκι.
  4. Εκτέλεση
    • Ζεσταίνουμε τη creamy cajun και προσθέτουμε χυμό yuzu και timur berry.
    • Βάζουμε τα ντολμαδάκια στον ατμό για 5 λεπτά, τα κόβουμε στη μέση, στήνουμε στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
    • Γαρνίρουμε με φύτρες και crumble soya wasabi.
    • Βάζουμε τον πουρέ μανιταριών σε dots.
    • Ραντίζουμε με λάδι αστακού και λάδι μαϊντανού.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το Εστιατόριο Rivelia Dining Experience για τη φιλοξενία.

Chef: Σταύρος Γεωργιάδης 

Tags: