Συνταγές Magna Carta

Πασχαλινό Μενταγιόν

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 1 Αρνίσιο καρέ
  2. 1000 gr. Σπανάκι καθαρισμένο
  3. 800 gr. Αρνίσια σκέπη
  4. 300 gr. Κρέμα Τσουκνίδας
  5. 120 gr. Μαρινάτα mint & rosemary
  6. 100 gr.  Αγκιναράκι rustico
  7. 200 γρ. Κρέμα Φασκόμηλου
  8. 30 γρ. Chopped bear’s garlic 
  9. 150 γρ. Μανιτάρια trifolati 
  10. 400 γρ. Αγκινάρες Ιερουσαλήμ
  11. 700 γρ. Σάλτσα Gravy 
  12. 50 γρ. Crispy grains & seeds mix
  13. 20 γρ. Fleur de sel
  14. 100 γρ. Βούτυρο 

Εκτέλεση:

  1. Aφαιρούμε το κόκαλο απο το αρνίσιο καρέ κρατώντας το φιλέτο που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά και προσπαθούμε να το “ανοίξουμε” κατά μήκος έτσι ώστε να μπορέσουμε να το γεμίσουμε και να το κάνουμε μπαλοτίνα. Μαρινάρουμε με mint & rosemary και αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Σωτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα Τσουκνίδας, τα μανιτάρια trifolati, το chopped bear’s garlic και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει μέχρι να κρυώσει.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μεμβράνη και το απλώνουμε έτσι ώστε να τοποθετήσουμε στη μέση το φιλέτο από το αρνί και να το τυλίξουμε σε μπαλοτίνα. Έπειτα το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
  4. Βγάζουμε από το ψυγείο το αρνίσιο καρέ και απλώνουμε πάνω σε μια μεμβράνη. Τοποθετούμε την μπαλοτίνα με τα χόρτα στη λεπτή πλευρά και τυλίγουμε δημιουργώντας μια νέα μπαλοτίνα. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο.
  5. Μουλιάζουμε την αρνίσια σκέπη σε λίγο ζεστό νερό για να αποκτήσει ελαστικότητα και τη στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο την μπαλότινα του αρνιού και τυλίγουμε με τη σκέπη δύο φορές. Δένουμε με σπάγκο και σωτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ώραιο χρώμα. Τοποθετούμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και κόβουμε σε φέτες.
  7. Προσθέτουμε τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ με λιγο νερό, αλάτι και πιπέρι σε ένα σκεύος και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα φασκόμηλου, χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει ωραία υφή ο πουρές και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.
  8. Σε μια κατσαρόλα καίμε τα κόκκαλα από το αρνί μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε την σάλτσα Gravy και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Σουρώνουμε από τα κόκαλα και γλασάρουμε με το βούτυρο.
  9. Σερβίρουμε σε flat πιάτο το αρνάκι, τον πουρέ φασκόμηλου γαρνίρωντας τον με Crispy grains & seeds mix, αγκιναράκι rustico καμένο στο φλόγιστρο και την σάλτσα Gravy στο κέντρο.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Costos SA & Kitch&Bar για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

costos logo 1
Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: