Pizza project

Zucca dell’artista

Τύπος άλευρου: Farina “Costa D’ Amalfi” tipo 0

Μέθοδος ζύμωσης: Indirect – Biga

Ενυδάτωση: 70%

Χρόνος ωρίμανσης: 48 ώρες

Υλικά για 1 πίτσα:

  1. 300 γρ. Μπαλάκι Πίτσας
  2. 100 γρ. Kρέμα γλυκοκολοκύθας
  3. 4 φέτες/100 γρ. Porchetta
  4. 80 γρ. Scarmozza
  5. 30 γρ. Κρέμα Φασκόμηλο
  6. 10 ml. Spice Oil  πράσινα βότανα – σκόρδο
  7. 8 γρ. Τηγανητό κρεμμύδι
  8. 2 γρ. Fruit pepper Λεμόνι
  9. 2 γρ . Fleur de sel
  10. Semola Rimacinata

Εκτέλεση:

  1. Καλυπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στο παγκο , και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 26-28cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 4 cm.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε τη κρέμα γλυκοκολοκύθας ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις .
  3. Τοποθετούμε τις φέτες porchetta και τη scarmozza έτσι ώστε να καλύψουμε τη μεγαλύτερη επιφάνεια της πίτσας.
  4. Τοποθετούμε τη πιτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στη πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρονο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, ωσότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
  5. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε με κρέμα φασκόμηλο,spice oil πράσινα βοτάνα και τηγανιτό κρεμμύδι.
  6. Τέλος τρίβουμε fruit pepper λεμόνι και ελάχιστο Fleur de sel.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: