Κατηγορία: Shake
Ποτήρι σερβιρίσματος: Coupet
Χρόνος προετοιμασίας: 2 μέρες
Υλικά για 8 cocktail:
- Για τον αρωματισμό του Gin
- 480 ml. London dry Gin
- 50 γρ. Kimchi
- Για τα ελαιοσάκχαρα Αγγούρι και Πράσινο μήλο
- 700 γρ. Ζάχαρη Kuro Sato
- 600 γρ. Φλούδες αγγούρι
- 200 γρ. Φέτες πράσινο μήλο
- 150 ml Liquer πράσινο μήλο
- 15γρ. Citric acid
- Για το Methyl Gel
- 1 Lt. Νερό
- 25 gr. Methyl
- 0,7 gr. Xanthan gum
- Για το Isomalt Glass
- 250 γρ. Isomalt
- Ξύσμα Lime
- Fruit pepper πορτοκάλι
- 20ml Φυσικός Χυμός Λεμόνι
Εκτέλεση:
- Για τον αρωματισμό του Gin
- Τοποθετούμε τα 2 υλικά μαζί και ακολουθάμε τη μέθοδο Cold infusion για 25 λεπτά.
- Για τα ελαιοσάκχαρα Αγγούρι και Πράσινο μήλο
- Τα τοποθετούμε σε ένα βάζο τη Kuro sato, τις φλούδες αγγουριού και τι φέτες πράσινο μήλο, σφραγίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες
- Μετά από 2 μέρες ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε.
- Στη συνέχεια παίρνουμε το υγρό μας το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το liquer πράσινο μήλο το citric acid και ανακατεύουμε.
- Όταν λιώσει το citric acid αποσύρουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.
- Για το Methyl Gel
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο thermomix για 3 λεπτά σε ταχύτητα 6.
- Για το Isomalt Glass
- Τοποθετούμε την Isomalt σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει υγρή.
- Το ρίχνουμε σε ένα σλιπάτ και το αρωματίζουμε με ξύσμα lime και Fruit pepper πορτοκάλι.
- Το βάζουμε σε καλούπι και έπειτα, στο ψυγείο.
Αναλογίες:
- 60 London dry gin infused with Kinchi
- 40ml Cordial Αγγούρι και πράσινο μήλο
- 20ml Φυσικός χυμός λεμόνι
- 1 splash methyl
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.