Συνταγές Magna Carta Mixology

Wabi

Κατηγορία: Shake

Ποτήρι σερβιρίσματος: Coupet

Χρόνος προετοιμασίας: 2 μέρες

Υλικά για 8 cocktail:

  1. Για τον αρωματισμό του Gin
  2. Για τα ελαιοσάκχαρα Αγγούρι και Πράσινο μήλο
  3. Για το Methyl Gel
  4. Για το Isomalt Glass
  5. 20ml Φυσικός Χυμός Λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Για τον αρωματισμό του Gin
    • Τοποθετούμε τα 2 υλικά μαζί και ακολουθάμε τη μέθοδο Cold infusion για 25 λεπτά.
  2. Για τα ελαιοσάκχαρα Αγγούρι και Πράσινο μήλο
    • Τα τοποθετούμε σε ένα βάζο τη Kuro sato, τις φλούδες αγγουριού και τι φέτες πράσινο μήλο, σφραγίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες
    • Μετά από 2 μέρες ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε.
    • Στη συνέχεια παίρνουμε το υγρό μας το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το liquer πράσινο μήλο το citric acid και ανακατεύουμε.
    • Όταν λιώσει το citric acid αποσύρουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.
  3. Για το Methyl Gel
    • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο thermomix για 3 λεπτά σε ταχύτητα 6.
  4. Για το Isomalt Glass
    • Τοποθετούμε την Isomalt σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει υγρή.
    • Το ρίχνουμε σε ένα σλιπάτ και το αρωματίζουμε με ξύσμα lime και Fruit pepper πορτοκάλι.
    • Το βάζουμε σε καλούπι και έπειτα, στο ψυγείο.

Αναλογίες:

  1. 60 London dry gin infused with Kinchi
  2. 40ml Cordial Αγγούρι και πράσινο μήλο
  3. 20ml Φυσικός χυμός λεμόνι
  4. 1 splash methyl

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: