Συνταγές Magna Carta

 Mamas’ heirloom

Κατηγορία: Επιδόρπιο

Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 200 ml Κρέμα Pecan
  2. 200 γρ. Κάστανα ολόκληρα
  3. 100 γρ. Κρέμα Κάστανο
  4. 180 γρ. Αγριοκέρασα
  5. 2 τμχ. Tonka beans 
  6. 80 ml Σιρόπι μήλου
  7. Σφαίρες αλμυρού βουτύρου – καραμέλας 
  8. 120 γρ. Ζάχαρη Muscovado
  9. 500 γρ. Τυρί κρέμα
  10. 300 γρ. Λευκή σοκολάτα
  11. 250 γρ. Κουβερτούρα
  12. 150 γρ. Ζάχαρη άχνη 
  13. 1200 ml Κρέμα γαλακτος
  14. 6 τμχ. Αυγά
  15. 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 
  16. 125 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  17. 35 γρ. Corn flour
  18. 4 γρ. Μπέικιν 
  19. 50 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

Εκτέλεση:

  1. Σε 2 μπενμαρι τοποθετούμε τη κρέμα τυρί με τη κρέμα γάλακτος ίση ποσότητα στο καθένα, στη συνέχεια προσθέτουμε στο ένα την λευκή σοκολάτα και τη κρέμα κάστανο.
  2. Στην άλλη προσθέτουμε τη κουβερτούρα και τη κρέμα πεκάν μόλις λιώσουν καλά οι σοκολάτες χτυπάμε το κάθε μείγμα ξεχωριστά με ραβδομπλέντερ και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 
  3. Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  4. Ενώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν,το corn flour, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το τρίμα από τα tonka beans. 
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό τσέρκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθομούς για 25’. 
  7. Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ενώ το περιχυνούμε με το σιρόπι μήλου. 
  8. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι καλά το κόβουμε οριζόντια σε 3 κομμάτια.
  9. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τις δυο κρέμες. 
  10. Στο τελικό στρώμα γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κάστανα, τα αγριοκέρασα και τις σφαίρες αλμυρού βουτύρου – καραμέλας.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: