Κατηγορία: Επιδόρπιο
Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 200 ml Κρέμα Pecan
- 200 γρ. Κάστανα ολόκληρα
- 100 γρ. Κρέμα Κάστανο
- 180 γρ. Αγριοκέρασα
- 2 τμχ. Tonka beans
- 80 ml Σιρόπι μήλου
- Σφαίρες αλμυρού βουτύρου – καραμέλας
- 120 γρ. Ζάχαρη Muscovado
- 500 γρ. Τυρί κρέμα
- 300 γρ. Λευκή σοκολάτα
- 250 γρ. Κουβερτούρα
- 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1200 ml Κρέμα γαλακτος
- 6 τμχ. Αυγά
- 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 125 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γρ. Corn flour
- 4 γρ. Μπέικιν
- 50 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
- Σε 2 μπενμαρι τοποθετούμε τη κρέμα τυρί με τη κρέμα γάλακτος ίση ποσότητα στο καθένα, στη συνέχεια προσθέτουμε στο ένα την λευκή σοκολάτα και τη κρέμα κάστανο.
- Στην άλλη προσθέτουμε τη κουβερτούρα και τη κρέμα πεκάν μόλις λιώσουν καλά οι σοκολάτες χτυπάμε το κάθε μείγμα ξεχωριστά με ραβδομπλέντερ και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Ενώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν,το corn flour, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το τρίμα από τα tonka beans.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό τσέρκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθομούς για 25’.
- Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ενώ το περιχυνούμε με το σιρόπι μήλου.
- Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι καλά το κόβουμε οριζόντια σε 3 κομμάτια.
- Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τις δυο κρέμες.
- Στο τελικό στρώμα γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κάστανα, τα αγριοκέρασα και τις σφαίρες αλμυρού βουτύρου – καραμέλας.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.