Κατηγορία: Ορεκτικά
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
- 200 γρ. Συκώτι πεσκανδρίτσας
- 75 γρ. Φρέσκο βούτυρο
- 10 γρ. Gomasio Classic
- 3 γρ. Fruit pepper φρούτα του δάσους
- 2 γρ. Σχοινόπρασο κομμένο σε δαχτυλίδια
- 40-50 γρ. Γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια
- 20 γρ. Μαρμελάδα άγριο σύκο
- 25 γρ. Aceto Balsamico di Modena
- 75 ml. Ελαιόλαδο
- 2 λεπτές φέτες από μια μπαγκέτα Μασσαλίας
- 10 γρ. Spice Oil καπνιστή πάπρικα – Jalapeno
- Πέρλες από ξύδι Balsamico με γεύση βατόμουρο για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το συκώτι και το ισορροπούμε σε ζεστό νερό.
- Αφού έχει ήδη μαλακώσει το βούτυρο, το προσθέστε στον κόφτη ή στο Thermomix μαζί με το συκώτι, το gomasio classic, το Fruit Pepper Φρουτα του δάσους και το σχοινόπρασο.
- Πλάθετε το συκώτι σε ρολό με τη βοήθεια ενός ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο ή στο chiller.
- Κόβουμε τα γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια στη μέση και τα περνάμε από ένα ζεστό τηγάνι.
- Με το μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το ξύδι με τη μαρμελάδα άγριο σύκο.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Απλώστε στις φέτες ψωμιού το Spice Oil καπνιστή πάπρικα – Jalapeno.
- Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Marina Seafood Restaurant για τη φιλοξενία τους.
Chef: Θεόδωρος Γκαβέζος
18 χρόνια εμπειρία με ειδίκευση στα εστιατόρια με θαλασσινά
Από το 2015 chef στο εστιατόριο Marina Seafood Restaurant (Χαλκιδική)