Συνταγές Guest ChefΣυνταγές Guest Chef

Πατέ από συκώτι πεσκανδρίτσας με καραμελωμένα κρεμμύδια

Κατηγορία: Ορεκτικά

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Υλικά για 5 μερίδες:

  1. 200 γρ. Συκώτι πεσκανδρίτσας
  2. 75 γρ. Φρέσκο ​​βούτυρο
  3. 10 γρ. Gomasio Classic
  4. 3 γρ. Fruit pepper φρούτα του δάσους
  5. 2 γρ. Σχοινόπρασο κομμένο σε δαχτυλίδια
  6. 40-50 γρ. Γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια
  7. 20 γρ. Μαρμελάδα άγριο σύκο
  8. 25 γρ. Aceto Balsamico di Modena
  9. 75 ml. Ελαιόλαδο
  10. 2 λεπτές φέτες από μια μπαγκέτα Μασσαλίας
  11. 10 γρ. Spice Oil καπνιστή πάπρικα – Jalapeno
  12. Πέρλες από ξύδι Balsamico με γεύση βατόμουρο για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε το συκώτι και το ισορροπούμε σε ζεστό νερό.
  2. Αφού έχει ήδη μαλακώσει το βούτυρο, το προσθέστε στον κόφτη ή στο Thermomix μαζί με το συκώτι, το gomasio classic, το Fruit Pepper Φρουτα του δάσους και το σχοινόπρασο.
  3. Πλάθετε το συκώτι σε ρολό με τη βοήθεια ενός ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο ή στο chiller.
  4. Κόβουμε τα γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια στη μέση και τα περνάμε από ένα ζεστό τηγάνι.
  5. Με το μπλέντερ χειρός  ανακατεύουμε το ξύδι με τη μαρμελάδα άγριο σύκο.
  6. Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Απλώστε στις φέτες ψωμιού  το Spice Oil καπνιστή πάπρικα – Jalapeno.
  8. Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

Καλή απόλαυση…

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Marina Seafood Restaurant για τη φιλοξενία τους.

Chef: Θεόδωρος Γκαβέζος

18 χρόνια εμπειρία με ειδίκευση στα εστιατόρια με θαλασσινά

Από το 2015 chef στο εστιατόριο Marina Seafood Restaurant (Χαλκιδική)

Tags: