Συνταγές Magna Carta

Αρνίσια σέλα με friarielli & παναρισμένα γλυκάδια

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 1.5 κιλό Αρνίσια σέλα χωρίς κόκκαλο
  2. 500 γρ. Γλυκάδια αρνιού
  3. 200 γρ. Κρέμα φυστικιού
  4. 80 γρ. Spice oil κύμινο ρίγανη
  5. 250 γρ. Σάλτσα gravy
  6. 10 γρ. Αλάτι με σέλινο
  7. 10 ml Λάδι από κάνναβη
  8. 150 γρ. Friarielli
  9. 100 γρ. Πανάρισμα stroganoff
  10. 120 γρ. Πράσινες φακές Le puy
  11. 15 γρ. Spicemix del mondo medina
  12. 20 γρ. Πράσινο πιπέρι ολόκληρο σε άλμη
  13. 100 ml Γάλα
  14. 100 ml Ζωμός κότας
  15. 200 γρ. Παρμεζάνα
  16. 100 ml Ελαιόλαδο
  17. 1 τμχ Αυγό
  18. 100 γρ. Αλεύρι

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε από το περιττό λίπος την αρνίσια σέλα (κρατάμε τα κομμάτια που καθαρίσαμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα).
  2. Μαρινάρουμε το κρέας με το spice oil, το λάδι από κάνναβη, το πράσινο πιπέρι -μαζί με λίγο από την άλμη του- και αφήνουμε στο ψυγείο.
  3. Βράζουμε τις φακές και μόλις είναι έτοιμες σε μια μπασίνα ενώνουμε με το friarielli προσθέτοντας λίγο αλάτι σέλινου και λίγο από την άλμη του πράσινου πιπεριού για έξτρα γεύση.
  4. Σε νερό που βράζει μπλανσάρουμε τα γλυκάδια για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα με νερό και πάγο για να κόψουμε το μαγείρεμα.
  5. Στη συνέχεια τα καρυκεύουμε με το spicemix medina και τα πανάρουμε με τη γνωστή διαδικασία, με το πανάρισμα stroganoff.
  6. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  7. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού που κρατήσαμε για τη σάλτσα μέχρι να καούν ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα gravy και σιγοβράζουμε μέχρι να κατέβει στο μισό της αρχικής ποσότητας.
  8. Προσθέτουμε στον κάδο του θερμομίξ την κρέμα φυστικιού, το γάλα, την παρμεζάνα και τον ζωμό κοτόπουλο και χτυπάμε στους 90 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρει η κρέμα φυστικιού μια ωραία και λεία μορφή.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το αρνάκι από την πλευρά του λίπους μέχρι να καταναλώσει και στην συνεχείς σοτάρουμε και από τις υπόλοιπες πλευρές.
  10. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.


Tags: