Συνταγές Magna Carta

Red Cod(e)

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 350 γρ. Farro
  2. 700 γρ. Μπακαλιάρος (φιλέτο)
  3. 250 ml. Nantua sauce
  4. 80 γρ. Bούτυρο 
  5. 150 γρ. Puntarelle 
  6. 120 γρ Kmchi 
  7. 200 ml. Σάλτσα Kimchi
  8. 40 γρ Σουσάμι με Kimchi
  9. 15 γρ. Fleur de sel, Guerande I.G.P.
  10. 30 ml.. Χυμός Lime

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το Farro για 30 λεπτά περίπου.
  2. Έπειτα σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε τη Nantua sauce και 80 ml. από την Kimchi sauce, συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό lime και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει (διορθώνουμε στο αλάτι). 
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το μπακαλιάρο με ελάχιστο λάδι και αλάτι, πρώτα από την μεριά του δέρματος και σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. 
  5. Με ένα πινέλο ανά τακτά διαστήματα περνάμε με Kimchi sauce τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τελειώνουμε τα φιλέτα στον φούρνο στους 200 βαθμού για 5 λεπτά ακόμη. 
  6. Με ένα φλόγιστρο καίμε τα Puntarelle και τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε το Kimchi και ανακατεύουμε.
  7. Αφού στήσουμε το πιάτο γαρνίρουμε με σουσάμι με Kimchi και Fleur de sel, Guerande I.G.P στα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png

Tags: