Κατηγορία: Κυρίως πιάτο
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 13 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
- Για τη Pasta:
- 8 τμχ. Γαρίδες καθαρισμένες
- 300 γρ. Tagliolini με λεμόνι
- 100 ml. Nantua sauce
- 300 ml. Bisque
- 50 ml. Κρέμα Γάλακτος
- 20 ml. ελαιόλαδο
- 5 ml. Ούζο
- Για τον αφρό λεμόνι
- 150 ml. Φυσικός χυμός λεμόνι
- 100 ml. Σιρόπι με ζάχαρη Panela
- 200 ml. νερό
- 5 γρ. Soy Lecithin Emul
- Για Γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις γαρίδες και σε χαμηλή φωτιά τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τη Bisque και τα Tagliolini με λεμόνι και αφού βράσουν για 6 με 7 λεπτά ρίχνουμε την Nantua sauce και την Κρέμα Γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας.
- Για τον αφρό σε ένα πλατύ σκεύος ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ο αφρός μας.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τα Tagliolini με σάλτσα σε σχήμα στεφανιού, τοποθετούμε περιμετρικά τις γαρίδες και γαρνίρουμε με Crumble Tομάτας και Verbena berry.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το Blue carpet suites για τη φιλοξενία.
Chef: Πασχάλης Κάπελας
Ευχαριστούμε την εταιρεία DIPNOCERMICS για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.